Nove lokacije Nextbikea do početka proljetne sezone bicikliranja

Slika korisnika valentinam
Uspješan projekt
Najmovi bicikala idu dobro i očekujemo i veći broj najmova i to s povećanjem broja stanica i bicikala jer trenutna mreža ne zadovoljava sve potrebe građana i posjetitelja Zadra, naglašava Dvorski
Marin GOSPIĆ
Bicikli na zimskoj pauzi do 1. ožujka

Sustav javnih bicikala, popularno nazvan Nextbike koji je u svibnju 2016. godine zaživio na četiri zadarske lokacije trebao bi u skoro vrijeme doživjeti svoju transformaciju kroz povećanje broja lokacija na kojima će se nalaziti bicikli.

Prema riječima Krešimira Dvorskog iz zagrebačke tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o. koja je zaslužna što se ova biciklistička priča proširila i na Zadar u dogovoru s Gradskom upravom bi se trebao povećati broj lokacija i to na ukupno 12 do 14 mjesta. Naime, bicikli imaju lokacije na Poluotoku, kod Autobusnog kolodvora, na Boriku i Bilom brigu, a korisnici na raspolaganju imaju 25 bicikala.

- Ovo proširenje bi se trebalo dogoditi u sljedeće dvije godine, kako bi mreža imala održiv organski rast u skladu sa statistikama korištenja, naglasio je Dvorski. Godišnja članarina za 79 kuna planira i uvođenje dodatnih opcija, a sve kako bi se zadovoljile potrebe onih kojima je bicikl kvalitetno rješenje za izbjegavanje prometnih gužvi i bržeg dolaska do željene lokacije.

- Najmovi bicikala idu dobro i očekujemo i veći broj najmova i to s povećanjem broja stanica i bicikala jer trenutna mreža ne zadovoljava sve potrebe građana i posjetitelja Zadra, naglašava Dvorski te dodaje kako na povećanje broja lokacija računa do početka proljetne sezone bicikliranja što je u Zadru i tradicionalno vezano uz turističko buđenje koje započinje prije Uskrsa. Bicikli, koji su dostupni 24 sata građanima i turistima grada, vrlo često se koriste i za turistički obilazak znamenitosti kojima Zadar obiluje, a oni koji dolaze u grad su prihvatili mogućnost da na puno jednostavniji način, izbjegavajući prometne gužve i teškoće s parkiranjem, pedaliranjem i na dva kotača, upoznaju grad kad i kako žele. Do ljepšeg vremena biciklira se smanjenim intenzitetom pa su i neki javni bicikli na zimskoj pauzi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno