Odvjetništvo odbacilo prijavu protiv Sandre Vukić

Slika korisnika valentinam
Janjetina i mobiteli
U ovom predmetu nema elemenata kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Temeljem toga, i podnositelj prijave obaviješten je o ovoj odluci i mogućnosti podnošenja privatne tužbe - kaže općinski državni odvjetnik Ivica Škara
Bivša načelnica Vrsi Sandra Vukić

Nakon što je načelnik Vrsi, Luka Perinić, zbog revizijskog izvještaja Općine, policiji prijavio bivšu načelnicu Sandru Vukić, postupak je završio i na Općinskom državnom odvjetništvu i to zbog - janjetine i mobitela.

ODO, pak, kada je u pitanju njegova prijava za mobitel kojega, kako je u prijavi naveo, bivša načelnica ne želi vratiti, ne misle tako te su načelnika Vrsi uputili na - privatnu tužbu. U prijavi protiv Sandre Vukić, kako su nam kazali, "ne nalaze elemenata kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti". Uskoro će se tako znati i sudbina ostalih Perinićevih prijava protiv Vukić, poput one da je iz općinske blagajne platila janjetinu, a za koju ona kaže da je počastila radnike nakon postavljanja krova na vatrogasnom domu.

Naime, Perinić koji je sa svojim Pokretom mladih HDZ-ovu načelnicu pobijedio na prošlim izborima, prijavio ju je policiji da je za vrijeme svojega mandata naručila 35 kilograma janjetine plativši ih iz općinskog proračuna 5.365,50 kuna te da je kupila devet mobitela za koje im i danas dolaze mjesečni računi od oko 2.000 kuna. Prijavio ju je i da isti mobitel ne želi vratiti, iako ga je platila općinskim novcem.

Policija je, kako su nam potvrdili, obavila potrebne razgovore, utvrdila činjenice i o svemu izvijestila nadležno Državno odvjetništvo. Oni su pak načelnika Perinića uputili na privatnu tužbu, kako nam kaže općinski državni odvjetnik Ivica Škara, i to iz sljedećih razloga:

- Nakon provedenih izvida po prijavi načelnika općine Vrsi, Luke Perinića, a vezane za općinski mobitel koji su djelatnici navodno zadržali za sebe, utvrdili smo da je riječ o kaznenom djelu utaje za koje se u konkretnom slučaju postupak može pokrenuti privatnom tužbom. Naime, naš referent zadužen za predmet podnio je izvještaj iz kojega je vidljivo da u ovom predmetu nema elemenata kaznenog djela koje se goni po službenoj dužnosti. Temeljem toga, i podnositelj prijave obaviješten je o ovoj odluci i mogućnosti podnošenja privatne tužbe - kaže Škara.

- Povodom ove odluke mogu samo ponoviti isto što sam rekla i u policiji i iza čega i danas stojim. Kada sam napuštala općinski ured podnijela sam zahtjev za ispostavom računa za mobitel kako bih uređaj uredno otplaćivala Općini jer je to bilo u skladu s pravilnikom o korištenju mobilnih uređaja koji je tada bio na snazi. Taj je zahtjev osobno potpisao pročelnik Devčić, kojega je gospodin Perinić kasnije otpustio, te je iz te dokumentacije jasno da ovdje nema ničeg nezakonitog. Problem je u tome što se načelnik želio dokopati mog mobitela isključivo kako bi mogao provjeriti s kim sam za svojega mandata kontaktirala jer je u općinu bio doveo neke hakere da vide što smo ranije radili. To je zato što se bavi tričarijama, a ne činjenicama kojih sam i sama, potkrijepljene dokumentacijom, iznijela na policiji - kaže Vukić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno