Ukrali brod vrijedan 300 tisuća kuna, pripremili lažne isprave, ali prodaju im omela policija

Slika korisnika valentinam
Dovršena kriminalistička istraživanja
Kriminalističko istraživanje potrajalo je nekoliko mjeseci
Ilustracija
S ukradenim gliserom lopovi su čak prešli granicu BiH

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Policijske uprave zadarske u suradnji sa šibenskom policijom, policijom Srbije, BiH i Crne Gore te Interpolom, dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim državljaninom Srbije i 48-godišnjim hrvatskim državljaninom, koje se sumnjiči da su s još tri osobe, sredinom rujna 2017.godine u Zadru, iz sportske lučice na Obali Kneza Trpimira, otuđili gliser u vlasništvu 55-godišnjaka, vrijedan preko 300 tisuća kuna.

37-godišnjaka se sumnjiči da se s još jednim pomagačem dovezao u Zadar, gdje su iz lučice otuđili gliser hrvatske zastave, dužine 8 m, te njime tijekom noći otplovili u Biograd, gdje su ga izvadili iz mora i postavili na prikolicu.

48-godišnjaka se sumnjiči da je preuzeo vozilo i brod s prikolicom, te uz pomoć prethodno pribavljene krivotvorene registracije i dokumenata o vlasništvu plovila, s ukradenim gliserom prešao državnu granicu s BiH, koristeći pri tom terensko vozilo s nepripadajućim stranim registracijskim oznakama.

37 i 48-godišnjak su u srijedu uhićeni na šibenskom području te su, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u tešku krađu i krivotvorenje isprava, privedeni državnom odvjetniku u Zadru, a kriminalističko istraživanje ovog događaja se nastavlja.

Jučer su policijski službenici I PP Zadar dovršili kriminalističko istraživanje nad dvije osobe u dobi od 37 i 34 godine, koje se sumnjiči da su sredinom prosincu prošle godine u Kalima provalili u ugostiteljski objekt 24-godišnjeg vlasnika, odakle su otuđili novac i razno alkoholno piće. Protiv obojice je državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno