Zadar Cooking Class, radionice kuhanja, nov i krativan turistički koncept prema receptu zadarske agencije „Terra“, protekle je zimske dane u Zadru upotpunio gostovanjima najpoznatijih imena domaće gastronomske scene poput Toma Gretića, Ivana Pažanina i Tomislava Karamarka.
U novouređenom prostoru u ulici Madijevaca 10, u samom srcu grada, vrsni chefovi polaznike su učili o novim načinima pripreme jela, obrade namirnica, ali i o tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji te slasnim desertima. Osim edukativnog, Zadar Cooking Class polaznicima je u 2018. godini pružio posve nov i zabavan sadržaj u gradu, onaj najfinijih mirisa i okusa, a osim radionica kuhanja za amatere i profesionalce uz vrsne chefove, organizirane su i ekskluzivne večere u restoranu 2Ribara.
Hrvoje Zirojević 18. siječnja održat će dvije radionice, za profesionalne kuhare i amatere, a obe su već su rasprodane. Ovaj će vrsni chef 19. siječnja pripremiti i večeru sa pet slijedova u restoranu 2Ribara za koju se još uvijek stignete prijaviti.
22. siječnja chef Josip Vrsaljko podučit će vas izradi macaronsa – finih, šarenih francuskih kolačića, 25. siječnja tajnama modernih deserata u čašicama (verrine), 26. siječnja otkrit će vam kako do najboljeg domaćeg kruha te podijeliti znanje o kiselim i običnim tijestima. Ukoliko pak niste sigurni kako napraviti savršeni cheescake, prijavite se na radionicu 29. siječnja, koju također vodi ovaj vrhunski poznavatelj slatkoga.
Uskoro slijedi i prava poslastica za ljubitelje azijske kuhinje, jer u Zadar stiže chef Vid Nikolić. Ovaj kuhar sa dvadesetogodišnjim iskustvom inspiraciju za azijske specijalitete pronalazi na samom njihovom izvoru, putujući po Aziji pronalazi ukusnu hranu i otkriva recepte koje u svojoj domovini dovodi do savršenstva.
Prvi hrvatski chef koji ima emisiju na 24kitchen David Skoko, nakon snimanja, stiže u Zadar održati radionice, i za profesionalce i amatere. Datumi su 31. siječnja i 2. veljače, a rezervacije na stranici kuhaj.eu. Prvog dana veljače Skoko će za pripremiti i ekskluzivnu večeru u 2Ribara.
Veljača je rezervirana i za Janeza Bratovža, jedinog slovenskog kuhara čiji je restoran uvršten na San Pellegrinijev popis 50 najboljih restorana u svijetu. Njegove specijalitete odlikuje preciznost i profinjenost u što će se svi gurmani moći uvjeriti i u Zadru, na radionici kuhanja te također na večeri u restoranu 2Ribara.
najnovije
najčitanije
Županija
plavi bastion
ANALIZA OPĆINA Najviše glasova HDZ-u Škabrnji, SDP pobijedio jedino u Kukljici
Ostali sportovi
Josip Jurlina
Uspjeh je ogroman, ali ne trebamo stati na ovome
Zadar
38 aktivnosti
Sveučilištu u Zadru obilježilo Međunarodnu noć geografije
Moda
Y2K TREND
Efektni nokti inspirirani vodenim mramorom ponovno su se vratili
Nogomet
3. NL-Jug
Trice Zadra i Zagore, kriza Primorca
Zadar
GLUMI I HOLIVUDSKA ZVIJEZDA
VOŠTARNICA POSTAJE MOSUL U Zadru se snima TV serija: ‘Meni će kamera biti na garaži…’
Novosti
Hrvatska bira
PARLAMENTARNI IZBORI Obrađeno 80% glasova. HDZ uvjerljivo vodi, Rijeke pravde ostale na 42 mandata
Zadar
PRVI PODACI
U Zadru izlaznost 25 posto, nema većih nepravilnosti
Zadar
OBAVIJEST IZ HEP-A
HEP JAVLJA Brojne ulice u Zadru i okolici u četvrtak struje
Zadar & Županija
IZMEĐU 20 I 30 POSTO