Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Vrhunski chefovi kuhaju sa Zadranima i u 2019. godini

12.01.2019. 18:00
Vrhunski chefovi kuhaju sa Zadranima i u 2019. godini


Zadar Cooking Class, radionice kuhanja, nov i krativan turistički koncept prema receptu zadarske agencije „Terra“, protekle je  zimske dane u Zadru upotpunio gostovanjima najpoznatijih imena domaće gastronomske scene poput Toma Gretića, Ivana Pažanina i Tomislava Karamarka.
U novouređenom prostoru u ulici Madijevaca 10, u samom srcu grada, vrsni chefovi polaznike su učili o novim načinima pripreme jela,  obrade namirnica, ali i o tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji te slasnim desertima. Osim edukativnog, Zadar Cooking Class polaznicima je u  2018. godini pružio posve nov i zabavan sadržaj u gradu, onaj najfinijih  mirisa i okusa, a osim radionica kuhanja za amatere i profesionalce uz  vrsne chefove, organizirane su i ekskluzivne večere u restoranu 2Ribara.
Hrvoje Zirojević 18. siječnja održat će dvije radionice, za profesionalne kuhare i amatere, a obe su već su rasprodane. Ovaj će vrsni chef 19.  siječnja pripremiti i večeru sa pet slijedova u restoranu 2Ribara za koju  se još uvijek stignete prijaviti.
22. siječnja chef Josip Vrsaljko podučit će vas izradi macaronsa – finih, šarenih francuskih kolačića, 25. siječnja tajnama modernih deserata u čašicama (verrine), 26. siječnja otkrit će vam kako do najboljeg domaćeg kruha te podijeliti znanje o kiselim i običnim tijestima. Ukoliko  pak niste sigurni kako napraviti savršeni cheescake, prijavite se na radionicu 29. siječnja, koju također vodi ovaj vrhunski poznavatelj slatkoga.
Uskoro slijedi i prava poslastica za ljubitelje azijske kuhinje, jer u Zadar stiže chef Vid Nikolić. Ovaj kuhar sa dvadesetogodišnjim iskustvom  inspiraciju za azijske specijalitete pronalazi na samom njihovom izvoru, putujući po Aziji pronalazi ukusnu hranu i otkriva recepte koje u  svojoj domovini dovodi do savršenstva.
Prvi hrvatski chef koji ima emisiju na 24kitchen David Skoko, nakon  snimanja, stiže u Zadar održati radionice, i za profesionalce i amatere.  Datumi su 31. siječnja i 2. veljače, a rezervacije na stranici kuhaj.eu. Prvog dana veljače Skoko će za pripremiti i ekskluzivnu večeru u 2Ribara.
Veljača je rezervirana i za Janeza Bratovža, jedinog slovenskog kuhara  čiji je restoran uvršten na San Pellegrinijev popis 50 najboljih restorana  u svijetu. Njegove specijalitete odlikuje preciznost i profinjenost u što  će se svi gurmani moći uvjeriti i u Zadru, na radionici kuhanja te također na večeri u restoranu 2Ribara.