Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Završen prvi dio kampanje

12.01.2019. 13:27
Završen prvi dio kampanje


Poetičnim druženjem u ugodnoj atmosferi društvenoga centra Knjigozemska, u četvrtak je naznačen završetak prvog dijela kampanje „Svim´ na Zemlji, daruj drvce!“ – prikupljanje sredstava za obnovu ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije koje traje još do danas, 12. siječnja. Suradnja novopokrenute inicijative Mišancija, Eko-Zadra i Udruge zadarskih pisaca Zapis urodila je, spomenuto, ugodnim druženjem kao i darežljivom tombolom na kojoj su nagrade dobili svi prisutni te prikupljenim 600 kuna donacija za obnovu šuma. Sveukupne donacije, fizičke i online, za sada premašuju 10.000 kuna, no točan iznos udruge će objaviti u ponedjeljak.
Iz udruga zahvaljuju svima koji su se uključili u kampanju i koju se je do sada podržali na različite načine – uplatama ili drugim oblicima donacija. Različiti donirani pokloni razveselili su sve one koji su sudjelovali u nagradnom izvlačenju, odnosno sve one koji su donirali za obnovu šuma, a što je bio uvjet za sudjelovanje u igri. Nagrade podrške donirali su razni: OPG Simičić Filip. kazalište lutaka Zadar, umjetnica Vanja Jelenković, OPG Dado Grumbeša, Brlog zadružna pivovara, Maša Šivko Šiv i još niz pojedinaca i pojedinki pa je nagradni fond brojio preko 17 nagrada.
– Svi oni koji još nisu stigli ili mogli donirati minimalnu donaciju od 20 kn, do sutra to još mogu učiniti uplatom na IBAN udruge Eko Zrmanja HR9724070001500003882. Točna lokacija sadnje i vrsta za pošumljavanje će naknadno biti odabrana u suradnji sa stručnim šumarskim službama. Mladice će prvo biti posađene u rasadniku i zbrinute do jeseni 2019. godine, kada će udruge Eko-Zadar, Eko Zrmanja i Ekološka udruga „Krka“ Knin, u suradnji s lokalnim volonterima i akterima te uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma, posaditi mlada drvca, poručuju iz Eko-Zadra te dodaju kako će građani i građanke svoje drvce moći pratiti cijelo vrijeme te vidjeti kako se sadi u novu mladu šumu i kako raste.
– Svoje podatke mogu ostaviti u online obrascu kako bi dobili zahvalnicu, potvrdu, fotografije i izvještaje koji će popratiti sve faze nastanka novog zelenila. Obnavljajući šume ujedno obnavljamo pojedinačnu i kolektivnu solidarnost te razvijamo kvalitetnije društvo za sve nas na Zemlji, zaključuju iz Eko-Zadra.