Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HT PREMIJER LIGA Vlašić: Nakon rotacija izgubili smo konce igre

12.01.2021. 09:36


Sredinom druge dionice izgledalo je kao da će Sonik Puntamika doći do nove pobjede u HT Premijer ligi. Agresivna obrana usporila je gostujući ritam, a u napadu su Zadrani letjeli parketom te su u 13. minuti nakon polaganja Marina Vručinića otišli na dvoznamenkastu prednost. Statistika i dojam bili su na strani domaćina koji je sve do kraja prvog poluvremena kontrolirao igru i mirno plovio ka novoj potvrdi dobrog rada, ogledalo kojeg je i visoka pozicija na ljestvici hrvatskog prvenstva. No, kako to u sportu često biva, nekoliko trenutaka dekoncentracije u samo par minuta je poništilo sve do tada napravljeno te se u drugo poluvrijeme ušlo s minimalnom prednošću Puntamičana (35:34) koji u nastavku nisu pronašli rješenje za nisku petorku i brojna preuzimanja Zaboka.
– Dobro smo ušli u utakmicu i nakon prvih 15 minuta imali prednost od desetak poena, da bi nakon dvije-tri rotacije potpuno izgubili konce igre. Zabok je počeo preuzimati, a mi smo na takvu obranu tražili loša rješenja. Osnovna ideja nam je bila spuštati loptu u reket, ali to nikako nismo uspijevali napraviti na željeni način. Dapače, oni su bili ti koji su gurali pod obruč i pravili nam probleme, a ni nemaju prave centre – kazao je nakon nedjeljnog susreta trener Sonika Hrvoje Vlašić.


Bez pravog ritma
Plan je na papiru dobro izgledao. Nakon izlaska visokog Antuna Maričevića Puntamičani su pokušali puniti reket, ali agresivna obrana gostiju pravovremeno bi reagirala, osujetivši sve ideje "Soniksa".
– Razigrali su se u četvrtoj četvrtini, a za nas je sve krenulo nizbrdo. Nismo mogli uspostaviti željeni ritam, pogotovo u obrani, i nismo se uspjeli vratiti u susret – dodao je Vlašić.
Već po tradiciji, najbolji u domaćim redovima bio je visoki Tomislav Cvitković koji je postigao 25 poena, čemu je dodao i sedam skokova, ali ni nova dobra predstava mladića iz Duge Rese nije pomogla Zadranima.
– Nakon poraza u Splitu pokušali smo se vratiti u život, ali nismo uspjeli. Kvalitetno smo trenirali i dobro se pripremili za utakmicu, ali to izgleda nije bio naš dan. Zabok je odigrao vrlo dobru utakmicu i prelomio susret u nastavku – rekao je Cvitković.


Isplatilo se riskirati
Ključ gostujuće pobjede bila je odluka trenera Ivana Tomasa da snizi petorku što je njegovim momcima omogućilo da podignu intenzitet u obrani i sve preuzimaju, na što se Puntamičani nisu uspjeli prilagoditi.
– Nikome nije lako igrati protiv obrane preuzimanjem, no s druge strane teško je i napadati te kontrolirati skok samo s vanjskim igračima. Bili smo dovoljno disciplinirani i čvrsti u obrani i na kraju se to pokazalo kao dobitna formula – izjavio je najstariji od trojice braće Tomas nakon sedme pobjede Zaboka.
Puntamičani su nakon nedjeljnog poraza pali na četvrtu poziciju na ljestvici HT Premijer lige, a iduću utakmicu igraju već u četvrtak kada u Krešinom domu gostuju kod Zadra.
 




Zabok odigrao vrhunsku obranu


Jedan od najzaslužnijih za gostujuću pobjedu bio je iskusni Petar Marić koji je utakmicu završio s 14 poena, cijelo vrijeme poput pravog generala na terenu vodeći svoje trupe.
– Došli smo oslabljeni i bez dvojice igrača koji su nedavno napustili klub, ali to nas nije spriječilo da damo sve od sebe i pokušamo pobijediti. U prvom poluvremenu smo primili 35 poena, a u nastavku smo još dodatno stisnuli i s pravom možemo reći da smo odigrali vrhunsku obranu, tim više zna li se da smo u dosadašnjim susretima znali primati i devedesetak poena – kazao je nekadašnji igrač Sonika.