Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Brezni odgađa prvo kolo za tjedan dana

Autor: Davor Petrović

11.02.2010. 23:00
Brezni odgađa prvo kolo za tjedan dana


Božićni ugođaj u ovom dijelu Europe zadao je puno briga povjereniku Prve HNL Josipu Breznom koji je skoro cijeli radni tjedan proveo na telefonu, razgovarajući sa čelnicima hrvatskih prvoligaša.
– Vremenske prilike ne idu nam na ruku, pa razmišljamo o odgodi nastavka prvenstva. Svi klubovi iz kontinentalnog dijela Hrvatske slažu se s tim prijedlogom, jer ni idućeg tjedna neće doći do zatopljenja. Igranje na temperaturama ispod nule nikome nije u interesu. Jednostavno, nema smisla ugrožavati zdravlje igrača, sudaca i službenih osoba samo zato da bi se podijelili bodovi, ako već imamo mogućnost odgode za tjedan dana. Osim toga, bilo bi zgodno imati publiku, a sumnjam da će ljudi doći na stadione po velikoj hladnoći – tumači Brezni, uz napomenu da će konačnu odluku donijeti danas, najkasnije do podneva.
Naime, na službenim web stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda svakog jutra izlazi dugoročna vremenska prognoza za idućih tjedan dana, što znači da će se danas okvirno znati pozicija žive u termometru za idući četvrtak.
– Ako najavljena temperatura bude ispod nule, odgodit ću početak nastavka prvenstva za tjedan dana. Znam da će to svima donijeti dodatne troškove, ali to je jedina ispravna odluka u takvim okolnostima. U protivnom, nekoliko utakmica vjerojatno bi bilo odgođeno zbog vremena, a onda bi opet krenule kojekakve priče o regularnosti lige – zaključuje Brezni, dodajući da će, u slučaju odgode, termin za nadoknadu izgubljenog vikenda sugerirati Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na idućoj redovnoj sjednici, zakazanoj za idući tjedan.