Korejcima prezentirana Gaženica

Slika korisnika admin
Autor: 
zrilic
Na sastanku u Županiji zaključeno je da postoje mogućnosti korejsko-zadarske gospodarske suradnje

Župan Stipe Zrilić je u srijedu 10. veljače 2010. godine na zahtjev NJ.E. veleposlanika Republike Koreje Dae-ho Byuna održao sastanak u Maloj vijećnici Doma županije kojem su nazočili i tajnik Županijske gospodarske komore Zadar Denis Ikić, ravnatelj Lučke uprave Zadar Ivica Burić, ravnatelj Županijske lučke uprave, Marinko Slavić te pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Jerolim Uroda.

Svrha sastanka je bilo upoznavanje veleposlanika s gospodarskim perspektivama Zadarske županije, s posebnim naglaskom na projekt izgradnje luke Gaženica. Kroz prezentacije koje su održali Ikić i Burić veleposlanik je bio upoznat s bitnim podacima vezano za gospodarska kretanja na području Zadarske županije, kao i značajnim postavkama projekta izgradnje putničko-teretne luke Gaženica.

Nj.E. Dae-ho Byun zahvalio je na prijemu i organizaciji ovog sastanka te istaknuo da je još mjesec dana u Hrvatskoj te će iskoristiti preostalo vrijeme za prikupljanje informacija o aktualnim projektima koje će njegov nasljednik nastaviti podupirati te nastojati promovirati lokalne razvojne ideje kroz pronalaženje interesa kod korejskih investitora. Istaknuo je da je snažan razvoj Zadarske županije i grada Zadra očit te da postoje mogućnosti daljnjeg razvoja zajedničke gospodarske suradnje između Republike Koreje i Zadarske županije.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno