Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Martine osvojila simpatije hrvatske publike

Autor: Krešimir Bukvić

11.02.2010. 23:00
Martine osvojila simpatije hrvatske publike


Bilo je to nevjerojatno iskustvo i uzbuđenje, nakon toliko vremena ponovo zapjevati pred tisućama ljudi, u jednom nam je dahu zadarska pjevačica haićanskih korijena Martine Thomas prenijela svoje dojmove s nastupa u srijedu navečer u Splitu na koncertu “Daj i ti za Haiti”.
Martine, široj javnosti najpoznatija po boravku u posljednjoj sezoni “Big brother” showa, a nakon toga i po svađi sa suprugom Fabriziom zbog kojeg je skočila kroz prozor obiteljske kuće i slomila nogu, kuhaču je posljednjih nekoliko mjeseci zamjenila mikrofonom, nastojeći ponovno oživjeti glazbenu karijeru. Lijepa se haićanka glazbom bavila prije dvadesetak godina kada je kao mlada i ambiciozna djevojka živjela u Parizu. Danju je radila kao konobarica, a večeri je provodila nastupajući po pariškim klubovima pod umjetničkim imenom Eve Adams. Martine se rodila u New Yorku gdje su se njeni roditelji doselili s Haitija nakon završenih fakulteta. Prirodno nadarena za scenski nastup već se kao djevojčica počela baviti plesanjem, a kasnije i pjevanjem, nastupajući po raznoraznim newyorškim zabavama. No, nemirna duha, uvijek u potrazi za novim izazovima, s navršenih dvadesetak godina preselila se u Pariz. Tamo je upoznala Jean Baptist San Draya, producenta i pijanista s kojim i profesionalno i privatno ostaje naredne dvije godine.
– Pjevala sam dance glazbu i nastupala po raznim klubovima, u Parizu i šire. Osim solo nastupa pjevala sam i prateće vokale, a od tih mi je nastupa u najupečatljivijem sjećanju ostao onaj za Princea u Bercyu. Prince je do posljednjeg mjesta napunio dvoranu svojim fanovima, priredivši koncert za pamćenje. Došavši u Split u srijedu navečer ponovno sam osjetila istu onu energiju koja je tada “vladala” u Parizu, snažne i pozitivne vibracije mnoštva, silne “rijeke” ljudi željne glazbe, željne dobre zabave. Na trenutak su me te vibracije “vratile natrag”, strastveno ponjele, posebice pred izlazak na binu kada je moje uzbuđenje doseglo vrhunac, kada sam se onako intimno zapitala – hoću li ja to moći? Na moje veliko zadovoljstvo publika me prihvatila, bodrila isto tako kao i velike hrvatske zvijezde koje su nastupale prije mene. To mi je mnogo značilo, tim više što smo nastupali za “moj” Haiti, za zemlju mojih roditelja gdje mi i dan danas žive tri strica s obiteljima koji su na svu sreću preživjeli potres. Već s prvim taktovima svog prvog singla “Ti dobro znaš” bila sam sigurna da će sve biti u redu, da nemam razloga sumnjati u sebe i svoju odluku da se vratim glazbi, priča Martine.
Martininom povratku glazbi “kumovao” je zadarski dogradonačelnik Dražen Grgurović, autor obje dvije skladbe koje je do sada snimila “Ti dobro znaš” i “Ako ovo nije ljubav”. Dražen se skladanjem bavi već godinama pa je, čuvši Martine kao pjeva zaključio da bi bila izvrsna interpretatorica njegovih pjesama. Suradnju su započeli prije nekoliko mjeseci, a trenutačno su u fazi potpisivanja ugovora s diskografskom kućom “Hit records”.
– Dražen je bio jako zadovoljan mojim nastupom u Splitu, kao uostalom i svi ostali što su me čuli. Led sam dakle probila, sada treba nastaviti raditi, krenuti sa snimanjem spota, s uvježbavanjem repertoara pjesama s kojim namjeravam uskoro početi nastupati, najavljuje Martine.
Medijska potpora joj je zajamčena s obzirom da je svojom iskrenošću i dakako ljepotom osvojila simpatije hrvatske javnosti, sada je na redu rad, odricanje i dakako ambicija kojoj Martine svakako ne nedostaje.