Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Mesić prvi put u deset godina prekinuo intervju

Autor: Novi list

11.02.2010. 23:00
Mesić prvi put u deset godina prekinuo intervju

Foto: FAH



Prvi put u deset predsjedničkih godina, predsjednik Republike Stjepan Mesić jučer je, nezadovoljan pitanjima, prekinuo intervju. Kada je novinarka RTL televizije Ivana Brkić ustrajala u pitanju podržava li glavnog odvjetnika Mladena Bajića zato što ga ovaj “nečim drži u šaci”, Mesić je ljutito ustao i napustio prostoriju.
Dogodilo se to nakon dvadesetak minuta napetoga intervjua u knjižnici predsjedničkog ureda, gdje Mesić najčešće razgovara s novinarima. Predsjedniku se najprije nije dopalo novinarkino inzistiranje da je Jadranku Kosor svojedobno optuživao da je nelegalno stekla stan, a danas joj to više ne predbacuje. Zasmetao mu je i novinarkin pokušaj raščišćavanja je li ili nije svojedobno zvao direktora Podravke Zdravka Šestaka, želeći direktoru SMS-a Srđanu Mladiniću pomoći da tvrtka dobije Podravkin kredit.
Potom je novinarka Mesića pitala podržava li Bajića jer ga ovaj “nečim drži u šaci”. Predsjednik je uzvratio da to pitanje smatra “glupim”. Novinarka je ustrajala, a Mesić ustao i otišao. Ivana Brkić pokušala ga je dva ili tri puta pozvati da ne prekida razgovor, ali to ga je samo dodatno naljutilo: “Dosta mi je tih s….”, rekao je i otišao.
Zanimljivo je da snimatelji, koji su s dvije kamere snimali intervju za nedjeljnu emisiju “Intervju tjedna”, nisu ni pokušali snimiti Predsjednika kako ustaje i odlazi, nego su ostali mirno stajati pored kamera na stativima. Od intervjuistice Ivane Brkić, kao ni od uredništva RTL-a, izjavu nismo uspjeli dobiti, a na telefon nam se nije javila ni glasnogovornica RTL-a Nataša Roksandić. Događaj nisu željeli komentirati ni u Uredu predsjednika.