Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Radovi nastali na kreativnim radionicama Udruge “Porat”

Autor: Petra Mičić

11.02.2010. 23:00
Radovi nastali na kreativnim radionicama Udruge “Porat”

Foto: Filip BRALA



U Gradskoj knjižnici Zadar otvorena je izložba pod nazivom “Grad patuljaka”, a radovi su nastali na kreativnim radionicama Udruge apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji “Porat”.
Voditeljica radionice je Jasmina Ključanin-Strihić, a radovi su izrađivali članovi udruge tijekom siječnja i veljače ove godine.
Kreativne radionice se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati u prostorijama Udruge Porat.
– Ovi radovi su nastali u kreativnim radionicama u sklopu projekta “Želim zdrav život”, a naši članovi, apstinenti dolaze i sudjeluju u zanimljivim radionicama. Otvorenje izložbe smo tempirali pred Valentinovo, a pozivamo sve zainteresirane da posjete Gradsku knjižnicu i pogledaju radove.
– Nakon izloženih patuljaka počet ćemo s izradom lutaka. Naime, članice kreativne radionice su se zainteresirale za izradu lutaka i šivanje, a od jednog gospodina smo na dar dobili i šivaću mašinu, kazao je Siniša Kabić, predsjednik Udruge apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat .
Kreativne radionice su jedan od projekata resocijalizacije bivših ovisnika. Udruga “Porat” trenutačno broji pedesetak volontera i članova potpore, a za ovu godinu planira niz aktivnosti koje sufinancira Ured za suzbijanje zloporabe droga pri Vladi RH, ali i Grad Zadar te Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, a udrugu su 2003. godine osnovali bivši ovisnici uz pomoć stručnih osoba.
– Trenutačno ove radionice i projekte sami financiramo, ali nadamo se da ćemo druge godine dobiti potrebna financijska sredstva od ministarstva.
Ovim putem poručujem građanima da u Gradskoj knjižnici uzmu promotivne materijale i letke, a onim hrabrijima da se odvaže i dođu u našu udrugu te da se pridruže kreativnim radionicama. Također, najavljujem nastavak kreativnih projekata i radionica, istaknuo je Kabić.
Udruga “Porat” ima i SOS telefon na koji se mogu javiti svi zainteresirani i dogovoriti razgovor i izvan radnog vremena Udruge. Broj SOS telefona je 095 902 1749.