Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Ivici Kosteliću srebro u superkombinaciji

Autor: Novi list

11.02.2013. 23:00
Ivici Kosteliću srebro u superkombinaciji


Ova medalja je i više nego što sam mislio da ću uzeti nakon slalomske vožnje. Mogu reći da sam ju više zaslužio u spustu nego u slalomu, stotinke su igrale u moju korist i, hvala Bogu, ovaj su put presudile na moju stranu. Sada imam kolekciju medalja sa svjetskih prvenstvava – rekao je Kostelić


Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u Schladmingu. Za svjetskim prvakom, Amerikancem Tedom Ligetyjem zaostao je 1.15 sekundi, dok je ostvario dvije stotinke bolje vrijeme od brončanog Austrijanca Romeda Baumanna.
Kosteliću je ovo treća medalja sa svjetskih prvenstava u karijeri, nakon slalomskog zlata iz Sankt Moritza 2003., te bronce iz superveleslaloma osvojene prije dvije godine u Garmisch-Partenkirchenu.
Nakon što je zauzeo 10. mjesto u spustu, Kostelić je četvrtim vremenom u slalomu stigao do nove medalje. Kostelić je korektno odvezao slalomsku vožnju, nije napravio niti jednu pogrešku, išao je na sigurno, a takav pristup u konačnici mu je donio i medalju.
Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić bio je iznimno zadovoljan nakon osvojene srebrne medalje u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu, što je treća medalja sa svjetskih prvenstava u karijeri, nakon zalata u slalomu u Sankt Moritzu 2003., te bronce u superveleslalomu u Garmisch-Partenkirchenu 2011.
– Ova medalja je i više nego što sam mislio da ću uzeti nakon slalomske vožnje. Mogu reći da sam ju više zaslužio u spustu nego u slalomu, stotinke su igrale u moju korist i, hvala Bogu, ovaj su put presudile na moju stranu. Sada imam kolekciju medalja sa svjetskih prvenstvava – rekao je Kostelić.
Do svog drugog zlata u Schladmingu ( najbolji je bio i u superveleslalomu) stigao je odlični Amerikanac Ted Ligety koji je i prije sedam godina na ZOI u Torinu osvojio kombinacijsko zlato ispred Kostelića. Ligety je u slalomskoj utrci više riskrirao od Kostelića, a taj rizik mu je donio 50 stotinki brže vrijeme od našeg predstavnika, što mu je uz 65 stotinki prednosti iz spusta u konačnici dalo čak 1.15 sekundi prednosti.
Skijaši koji su uoči slaloma kandidirali za medalju, Austrijanac Benjamin Raich i Norvežanin Aksel Lund Svindal su zbog pogrešaka ostali bez plasmana.
Bez plasmana je ostao i drugi hrvatski skijaš koji je nastupio u superkombinaciji, Max Ullrich. On je u spustu bio 37. sa 7.31 sekundi zaostatka za najbržim Baumannom, ali u slalomu je “zajašio” jedna vrata već u gornjem dijelu staze i morao je odustati.
Rezultati: 1. Ted Ligety (SAD)2:56.96, 2. IVICA KOSTELIĆ (HRV)2:58.11, 3. Romed Baumann (Aut) 2:58.13, 4. Andreas Romar (Fin)2:58.30, 5. Sandro Viletta (Švi)2:58.38, 6. Alexis Pinturault (Fra)2:58.41, 7. Silvan Zurbriggen (Švi)2:58.42, 8. Carlo Janka (Švi)2:58.65, 9. Dominik Paris (Ita)2:58.88, 10. Matthias Mayer (Aut)2:59.37