Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Plima maškara probila barikade grada

Autor: Velimir Brkić

11.02.2013. 23:00
Plima maškara probila barikade grada

Foto: Velimir BRKIĆ



Na pozornici u staroj gradskoj luci mališanima iz dječjih vrtića iz Pakoštana, Tkona i Biograda pridružilo se oko 300 maškaranih sudionika međunarodne sportsko-zabavne manifestacije, 13. Karnevalske regate


Pod dirigentskom palicom Ines Miloš, predsjednice karnevalske udruge Tome Krnjeval, grad Biogradu na Moru je pod maškaranom vlašću. Poput plimnog vala maškare su preplavile biogradske ulice i trgove, vlast im je omilila.
Ćućka za sve
“Male maškare” i ove godine su priredile veliku maškaranu feštu. Na pozornici u staroj gradskoj luci mališanima iz dječjih vrtića iz Pakoštana, Tkona i Biograda pridružilo se oko 300 maškaranih sudionika međunarodne sportsko-zabavne manifestacije, 13. Karnevalske regate.
Uz skladne taktove Gradske glazbe članovi Planinarskog drušva Belveder kuhali su 200 litara biograske ćućke ili fažola s pancetom, Udruga Nada slasne krafne, Motorni klub Duhovi pod vodstvom novinarke Branke Pelicarić organizirao je brojne maškarane igre, dopk je Plesna škola Kiki izvodila sambu i maškarane plesove. Zabave i smijeha bilo je do suza.
Maškarana zabava nastavila se u marini Kornati uz filipjanski sastav Freeway, u hotelu Adria s grupom Berekini te u biogradskim kafićima, do zore.
Danas velika fešta
Kao i svake godine i danas s početkom u 15 sati počinje velika maškarana fešta, a tko će biti ovogodišnji Tome Krnjeval, krivac za sve što ne valja, ostaje tajna do samog kraja. Prva nagrada za najbolju skupnu masku iznosi 1.500 kuna, drugu 1.000, a treću 500 kuna.
Za sve sudionike karnevala upriličit će se i prigodan domjenak u hotelu Adria.