Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

“Riječju ka nutrini” u Biogradu

Autor: Ivo Dominis

11.02.2013. 23:00
“Riječju ka nutrini” u Biogradu


Nakon uspješne zagrebačke praizvedbe svoga zvučnog prvijenca, CD-a “Riječju ka nutrini”, Nikolina Mojić ne posustaje u svom naumu njegova predstavljanja što širem krugu hrvatske i ine javnosti. Slijedeća postaja na tako zamišljenoj ruti njene turneje sa spomentim CD-om jest Biograd čiji će se kulturni auditorij upoznati sadržinu istoga na uočnicu Valentinova, u srijedu 13. veljače s početkom događanja u 19 sati. Susretljivošću i dobrohotnošću ravnatelja prof. Draženka Samardžića prostor biogradskog Zavičajnog muzeja odabran je zahvalnim poprištem najnovijeg predstavljanja tog nosača zvuka.
Recitativni program uz CD u muzeju sadržati će presjek 12 ranijih recitala kojima je njihova akterica Mojić svojom sugestivnom kreativnošću nastojala dočarati hrvatske klasike poezije 20. stoljeća, pri čemu je važno istaći integralnu izvedbu Matoševe “More” koja je prvi puta odrecitirana cjelovita “u komadu”. Recitatoricu će pri njenoj izveddbi glazbeno pratiti mješoviti instrumentalni orkestar učenika Glazbene škole iz Biograda pod ravnanjem prof. Jordanka Miloša. A da ovo događanje u muzeju ne ostane samo na suhoparnnoj dnevnoj aktualnosti pobrinuli su se njegovi organizatori davši mu humanitarnu notu. Dio utrška naime, od prodanih primjeraka CD-a “Riječju ka nutrini” ići će biogradskoj Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Osmijeh”. Ovu činjenicu i hvalevrijednu gestu je bitno pridodati uz poveznicu Nikolinina umjetničkog rada sa njenom naglašenom osjećajnošću za osobe potrebne nečije skrbi i pažnje, kako i sama ističe pri najavi ovog događanja u Biogradu.
Tehničku pripomoć i inu logistiku za ostvarenje tog biogradskog događanja su, uz domaćine iz Zavičajnog muzeja i njegova ravnatelja Samardžića, nesebično dali i roditelji djece s posebnim potrebama iz Biograda te njihovi prijatelji i dobročinitelji.