Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Pridrazi i Ražancu razmišljaju o izgradnji vatrogasnog doma

Autor: Z L

11.02.2013. 23:00
U Pridrazi i Ražancu razmišljaju o izgradnji vatrogasnog doma


Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković i ravnatelj DUZS-a Jadran Perinić, još su jednom posjetili Zadarsku županiju. Vatrogasnu opremu, potrebnu za svakodnevni rad dobrovoljnih vatrogasaca donirali su DVD-ima Ražanac i Privlaka, a prije nekoliko dana i DVD-u Pridraga.
– Radi se o pružanju pomoći dobrovoljnim vatrogasnim društvima, a sve u sklopu vladinog programa za nadolazeću protupožarnu sezonu. Svjesni smo da je situacija teška, no ujedno još jednom ističem kako ćemo posebno pomagati rad onih društava za koja jedinica lokalne samouprave izdvaja zakonom previđena sredstva, ali i ona za koja vidimo da opremu čuvaju – istaknuo je Perinić.
Osim vatrogasne, donirana je i zaštitna oprema za vatrogasce, jer je prvenstveno najbitnije da su oni koji riskiraju vlastiti život na svakoj intervenciji, adekvatno odjeveni i sigurni.
Predsjednici spomenutih DVD-a naglasili su kako su im ovakve donacije od velike pomoći, jer se radi o mladim društvima te nije moguće nabaviti toliko potrebne opreme. U Pridrazi i Ražancu razmišlja se i o izgradnji vatrogasnog doma. Za onaj u Ražancu već je napravljena i projektna dokumentacija, dok Privlaka svoj ima nekoliko godina.