Posao odrađen, čeka se Kvarner

Slika korisnika admin
Autor: 
Marin GOSPIĆ

Utakmica koja se trebala igrati prošle subote na kraju je odigrana u utorak navečer. Termin je to s kojim su na gubitku bila oba sastava. Croatia se jedva okupila i u Zadar je doputovala sa svega sedam igračica, a Zadar je ostao bez nekoliko dana priprema za subotnju (19 sati) utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Kvarnera.

- Nastupili smo bez šest od ukupno osam igračica iz prvog sastava. Na parketu su tako bile djevojke koje su do sada u prosjeku igrale po pet minuta. Ako uzmemo u obzir taj podatak naša izvedba nije bila tako loša. Znali smo da je Zadar teško gostovanje tako da nas ovaj poraz nije posebno zabolio - rekao je Tomislav Perković, trener Zagrepčanki.

S oslabljenim rosterom Croatia je bila (pre)lagana prepreka koju su „bijelo-plave" i bez punog angažmana mogle lako preskočiti. Iako su na Višnjiku očekivali jaču Croatiju, možda u konačnici i nije loše da se domaće nisu puno potrošile. Svakako, bila je to utakmica nakon koje je malo tko mogao nešto konkretnije zaključiti. Tako je i Marija Mazija, trenerica Zadra, zaobišla komentar o igri svoje ekipe.

- Zahvaljujem treneru Croatije što je njegova ekipa uspjela doći u Zadar odigrati utakmicu. Šteta što se nije igralo prošli vikend jer bi to bila puno kvalitetnija utakmica - rekla je Mazija.

Opet, Zadar je uvjerljivo pobijedio, i to četvrti put zaredom u 2015. godini. Drugo je pitanje koliko je na takav rasplet utjecala kvaliteta domaćih, a koliko problemi gošći. Inferiornost Zagrepčanki najbolje oslikava treća četvrtina u kojoj su sve do 30 sekundi prije isteka vremena bile bez postignutog koša. Dobra obrana Zadra, ili nesnalaženje gošći, sada je manje bitno. Dobitak je Karla Kalajžić, koja je potvrdila da se na nju može (ozbiljnije) računati, a od mlađih djevojaka najviše je profitirala Sara Frakin koja je provela 17 minuta na parketu. Posljednjih pet minuta Mazija je na parket poslala tzv. drugu postavu, a osim toga da su Zadranke ubacile najmanje dva poena, zanimljiv i statistički podatak je da su domaće igračice s klupe postigle 47 koševa u odnosu na 35, koliko je postigla početna petorka. Ono što nije bilo dobro kod Zadranki je previše promašenih zicera, ali i neobavezna igra u nekim situacijama kada se trebalo obraniti. No, kakva je to bila utakmica ne čudi ovakva reakcija Mazijinih u pojedinim trenucima. Na kraju svima je bilo jasno da na Višnjik razmišljaju samo o suboti i Kvarneru.

- Pozivam sve naše navijače da nas podrže u toj utakmici i pomognu nam izboriti odlazak na završni turnir, što bi veliki iskorak ove ekipe - dodala je Mazija.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno