Predstavljen portal "Razmjena volontera"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

U utorak je u Gradskoj knjižnici Zadar predstavljen prije par dana pokrenut portal „Razmjena volontera", osmišljen za pojednostavljenje međusobne komunikacije volontera i organizatora volonterskih aktivnosti. Portal je dio provedbe projekta B.hive: Ujedinjene organizacije civilnog društva za razvoj ljudskih potencijala, Eko-Zadra - udruge za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o prvom projektu Eko Zadra koji financira EU i to u iznosu od čak 93,92 posto ili 175.968,07 eura, od 187.385,07 eura, kolika mu je ukupna vrijednost. Dio sredstava osigurala je i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz „Program Europa Plus" za međufinanciranje, u iznosu od 200.000 kuna. Provedba projekta traje 20 mjeseci, a u njegovoj realizaciji sudjeluju i Zadarska županija, Grad Zadar, Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Zadar, Javna ustanova Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA i Centar za društveno-humanistička istraživanja. Portal je predstavio programer Želimir Petriš, objašnjavajući prisutnima, korak po korak, na koji način mogu koristiti "Razmjenu volontera. U prezentaciji mu se pridružio i asistent voditeljice projekta Taide Garibović, Aćim Pavić. Predstavnici organizacija civilnog društva i volonteri, okupljeni prekjučer u Gradskoj knjižnici, bili su u prilici upoznati se s praktičnim primjenama portala, s naglaskom na umrežavanju te brzom i jednostavnom pristupu informacijama.

"Razmjena volontera" će omogućiti veću i bržu protočnost informacija kao i objave svih za volonterstvo važnih informacija. U knjižnici je istaknuto kako će ovaj web portal, kao jedinstvena i lako dostupna baza podataka udruga, volontera i volonterskih projekata, postati dodatni alat u umrežavanju organizacija civilnog društva te svih pojedinaca i skupina zainteresiranih za volontersko i filantropsko djelovanje na području Zadarske županije i šire.

Zainteresirane organizacije te volonteri i oni koji to tek planiraju postati mogu otvoriti svoje profile na www.razmjenavolontera.com, upoznati se s aktivnostima civilnog društva i već danas pridružiti se sve većoj zajednici volontera.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno