Virovitički kazališni susreti tražili baš Zvjezdicu Kazališta lutaka Zadar!

Slika korisnika admin
Autor: 
zvjezdica
Marin GOSPIĆ

Zadarska Zvjezdica spustila se u Viroviticu. Kazalište lutaka Zadar prvi put sudjeluje na 11. Virovitičkim kazališnim susretima, i to s predstavom Zvjezdica. Zadarska ekipa uputila se u ponedjeljak u Viroviticu, a predstave izvode od utorka do danas, ukupno šest predstava u tri dana.

- Riječ je o pozivnom festivalu, a oni sami odabiru predstave. Vidjeli su Zvjezdicu i tražili da igra, kazala nam je Iris Pavić Tumpa, ravnateljica Kazališta lutaka Zadar. Program festivala je raznolik, a Zvjezdica igra za učenike. Od 10. do 12. veljače u sklopu Virkasa u izvedbi zadarskih lutkara u virovitičkom kazalištu brojni polaznici osnovnih škola imaju prilike vidjeti predstavu Nikite Šmitjko koju je režirala Ljudmila Fedorova. Priča je to o maloj zvjezdici koja silno želi učiniti nešto veliko u svom životu. Ne znajući koliko je njeno postojanje važno spušta se s neba na zemlju u potrazi za odgovorima. Na svom putu susreće žabu, medvjedića, vuka i ježića. Družeći se i razgovarajući s njima na kraju shvati da je njena važnost na nebu velika, ona osvjetljava put svim životinjama u šumi.

U predstavi igraju Irena Bausović, Sanja Zalović, Gabrijela Meštrović Maštruko, Josip Mihatov, Juraj Aras i Dragan Veselić.

Prvi su predstavu pogledali učenici Osnovne škole Vladimir Nazor iz Virovitice. Festival traje do 1. ožujka, a jedina nagrada je ona publike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno