Za govorni pikado Udruzi slijepih nedostaje još oko 900 kuna

Slika korisnika admin
slijepi

Udruzi slijepih osoba Zadarske županije nedostaje još nešto manje od tisuću kuna za kupnju novog govornog pikada s kojim članovi ove udruge postižu odlične natjecateljske rezultate, ali i provode svoje slobodno vrijeme, u kojemu je upravo ovaj uređaj jedna od najpopularnijih aktivnosti.

Cijena novog pikada, specijaliziranog govornog uređaja prilagođenoga slijepim osobama, iznosi nešto manje od 21 tisuće kuna, te je s obzirom na visoku cijenu udruzi slijepih za njegovu kupnju potrebna pomoć.

- Zadarska županija donirala nam je 10.000 kuna, a isto toliko prikupilo se na tradicionalnom humanitarnom Božićnom balu zadarskog Lions kluba, doznajemo od predsjednika Udruge slijepih Zadarske županije Danijela Lončara, koji ističe kako im nedostaje još oko 900 kuna da bi mogli kupiti govorni pikado, s obzirom da je onaj s kojim Udruga raspolaže star više od petnaest godina.

Inače, članovima ove jedne od najstarijih zadarskih udruga, osnovane u prosincu davne 1953. godine, još uvijek nisu osigurani svi oni standarda koji slijepim i slabovidnim osobama omogućuju kvalitetan život. Tako bi im, ističe predsjednik Udruge Lončar, postavljanje taktilnih traka značajno olakšalo kretanje na nekim od najfrekventnijih javnih površina, ali i ustanovama kao što su, primjerice, muzeji. U Zadru je, naime, vrlo malo ustanova koje imaju taktilne trake, a jedno od takvih mjesta je poštanski ured na Poluotoku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno