Otac učenika udario profesora tjelesnog

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Sukob se dogodio u dvorištu Pomorske škole

Nakon Splita, i u Zadru je jedan profesor, i to onaj tjelesne  kulture u Pomorskoj školi, fizički napadnut. Bilo je prošloga četvrtka oko  12.30 sati u dvorištu te škole. Glasnogovornik Policijske uprave zadarske  Elis Žodan je potvrdio kako je toga profesora (58) najprije verbalno napao, a potom  i odgurnuo roditelj (64) jednog učenika 1. razreda. Vjerojatnu eskalaciju sukoba spriječili su oni koji su se toga trenutka našli u  tom dvorištu, među kojima je bio i ravnatelj škole Svetko Perković.

Strašna vika

- Čuo sam da je u našem dvorištu strašna vika pa sam došao provjeriti  što se događa. Vidio sam da je taj roditelj odgurnuo našega profesora, a  spremao ga se i udariti šakom, u čemu sam ga uspio spriječiti. Njegovo  ponašanje me šokiralo, budući da znam da su ovaj profesor i roditelj dugogodišnji poznanici, gotovo pa prijatelji. Mogu reći da i taj roditelj dosad nije dolazio u školu te iskazivao bilo kakvu agresivnost, kazao je prof.  Perković, koji je o izgredu odmah obavijestio u policiju.

Povod tog napada roditelja navodno je bila primjedba koju je njegovu  sinu uputio napadnuti profesor - da je taj njegov učenik debeo, što je tog  roditelja razjarilo i potaknulo na dolazak u školu. No ravnatelj Pomorske  škole, koji nam nije htio otkriti povod napada na njihova profesora, tvrdi  kako to nije istina.

Izmirili se na policiji

- Tog dana, kada se dogodila banalnost koju  taj roditelj zamjera našem  profesoru, on je bio u društvu s drugim nastavnikom, koji tvrdi kako se  to to nije dogodilo i da to nije mogao biti povod za obračun. Zaključak  stručnih službi škole je da napadnuti profesor nije napravio nikakav propust, istaknuo je ravnatelj te škole te dodao kako je upoznat  s time da su  se njih profesor i roditelj našli tog dana u policiji te potom i kasnije te da  su se izmirili.

- Stoga se tješim da će se sve završiti na miran način. Želio bih istaknuti kako su ovakvi događaji nedopustivi. Ravnatelj sam 23 godine, tijekom  kojih su u našu školu znali dolaziti agresivni roditelji. No, nikada se nije  dogodilo da je  došao netko s namjerom za fizičkim napadom, rekao je  Perković te dodao kako učenik neće snositi posljedice, budući da nije  prekršio pravila i kućni red škole.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika šjora mare
E vrli roditelju, pribij gada od profesora, di će on reći da je tvoj sin debel? Pa on je samo profesor tjelesnog, što se njega tiče vodi li tvoj sin računa o svom zdravlju i kondiciji! Drugi put išamaraj profesora iz hrvatskog ako mu reče da je nepismen jer što zna bagra profesorska... Zapravo, najbolje da maloga ispišeš iz škole i sam ga doma učiš, vidi se da imaš znanja i kulture.
Slika korisnika rosan
evala šjora mare! (il šjor?)
Slika korisnika malipingo
Potpisujem oboje.Naši prosvjetari su u najvećem broju odgovorni i predani svom poslu dok im se država unatoč obećanjima ne odužuje većim plaćama.