Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gagula zabio gol vrijedan pobjede

11.02.2017. 23:00
Gagula zabio gol vrijedan pobjede


Zadar je slavio minimalnim rezultatom od 1:0, a strijelac pobjedonosnog zgoditka bio je Josip Gagula u 50. minuti susreta
Momčad sa Stanova odigrala je i četvrtu oglednu utakmicu tijekom priprema za proljetni dio prvenstva u Trećoj HNL jug. Dan nakon poraza od Pakoštana momčad Josipa Butića iskupila se u Posedarju pobjedom nad trećeplasiranom momčadi Prve ŽNL. Zadar je slavio minimalnim rezultatom od 1:0, a strijelac pobjedonosnog zgoditka bio je Josip Gagula u 50. minuti susreta. Zadar je nastupio bez Želimira Terkeša, te ozlijeđenih Josipa Bilavera, Anđela Čuline, Roberta Viduke, Ivana Šimurine i Josipa Jurjevića, dok je kapetana Tomu Gluića na vratima vrlo dobro zamijenio Karlo Jurjević. Josip Butić je utakmicu počeo u vrlo pomlađenom sastavu pa su tako standardni prvotimci poput Dragana Župana, Vlatka Blaževića i Andrije Bubnjara odigrali tek posljednjih pola sata utakmice.
Prvu prigodu na utakmici imali su Zadrani, Gagula je pucao, a vratar HV Posedarja Perović obranio. U prvih pola sata igre, osim Gagulinog udarca iz 18. minute nije bilo izrazitih prilika niti na jednoj strani. U 35. minuti zprijetili su Posedarci, ali nije bilo dovoljno preciznosti u njihovom udarcu. Možemo slobodno kazati da su obje momčadi ostale dužne onim navjernijim navijačima koji su bili na tribinama u prvih 45 minuta.
Zadar je poveo nedugo nakon što je započelo drugo poluvrijeme. Gagula je odlično prošao po lijevoj strani svog čuvara i iskosa matirao nemoćnog vratara HV Posedarja – 0:1. Na početku drugog poluvremena trener Butić je u igru uveo Pranića i Aleksića, a u 63. Župana, Blaževića, Bubnjara i Pedišića. Do kraja utakmice su Zadrani u nekoliko navrata uspjeli opasno priprijetiti, ali rezultat je ostao nepromijenjen. Uz jedan poraz, ovo je treća pobjeda Zadrana u pripremnom razdoblju.
HV POSEDARJE – ZADAR 0:1
POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja: 200. Sudac: Matej Čulina (Pridraga). Pomoćnici: Luka Popović (Zadar) i Mladen Klanac (Posedarje). Strijelac: Josip Gagula (50′).
HV POSEDARJE: Perović, Žuža, Ivandić, L. Lerga, A. Lerga, Jukić, Š. Zdrilić, Milovac, L. Zdrilić, Svetić, Brala. Još su igrali: R. Lerga, M. Brala, Ćuković, Kovačević. Trener: Vlado Mandić.
ZADAR: Jurjević, Prekpalaj, Pantalon, Tokić, Smokrović, Anić, Colić, Rončević, Josić, Gagula, Brlić. Još su igrali: Pranić, Aleksić, Župan, Bubnjar, Blažević, Pedišić. Trener: Josip Butić.