Kosta Kostov Zadarskoj nadbiskupiji donirao bistu mons. Oblaka

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 

Na nedavnoj autorskoj retrospektivnoj izložbi u zagrebačkoj galeriji "Kristofor Stanković", a i prethodno u zadarskoj Gradskoj loži, posvećenoj svome 50-godišnjem umjetničkom djelovanju u Hrvatskoj, zadarski likovni umjetnik Konstantin Kostov u dijelu izloženog opusa istaknuo je i skulptorske portrete osoba iz javnog života Zadra i Hrvatske. Među istim je i onaj omiljenog zadarskog nadbiskupa, pokojnog mons. Marijana Oblaka.

 Kako se je tekući postav izložbe poklopio s obilježavanjem godišnjice smrti ovog zadarskom puku dragog pastira Crkve i naroda, Kostov je došao na ideju da skulpturu s likom nadbiskupa donira u umjetnički fundus zadarske Nadbiskupije. U dogovoru s prelatima zadarske Crkve, mons. Pavlom Kerom, ravnateljem SICU i pastoralnim djelatnikom don Stjepanom Vinkom, to je ovih dana i ostvareno na obostrano zadovoljstvo i autorov ponos što je imao čast surađivati i prijateljevati s pokojnim nadbiskupom.

Naime, Kostov se je tijekom svoga gotovo polustoljetnog rada u Zadru, kao vrsni restaurator, bavio oko sanacije brojnih kulturnih spomenika i umjetnina od čega se najveći dio opusa odnosi baš na sakralne prostore pod ingerencijom Nadbiskupskog ordinarijata u Zadru. Stoga se je i ovim najnovijim činom kipar želio odužiti i zahvaliti štovanom biskupu Oblaku na povjerenju koje mu je iskazao za obavljanje tog delikatnog i zahtjevnog posla.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno