Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

SLUČAJ ŽIGOSANJE Prosvjetna inspekcija uputila prijedlog za razrješenje ravnatelja Joze Dragića!

12.02.2019. 14:18
SLUČAJ ŽIGOSANJE Prosvjetna inspekcija uputila prijedlog za  razrješenje ravnatelja Joze Dragića!


Prosvjetna inspekcija Ministarstva znanosti i obrazovanja završila je s nalazom o radu školskih službi u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi u slučaju ozljeđivanja dvoje učenika užarenim predmetom.
 – Prosvjetna inspekcija danas nas je izvijestila o rezultatima nadzora u Ekonomsko-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar. S obzirom na utvrđeno stanje, školskom odboru upućen je prijedlog za razrješenje ravnatelja, dok je za dva zaposlenika predloženo izdavanje pisanog upozorenja uz mogućnost otkaza ugovora o radu. Inspekcijskim nadzorom utvrđene su i druge nepravilnosti u radu ustanove zbog čega je škola dobila novčanu kaznu, a izrečene su joj i naredbe za ispravljanje propusta i nepravilnosti. S obzirom na to da se radi o inspekcijskom postupku, nismo u mogućnosti izlaziti s više detalja u javnost. Kao što sam već nekoliko puta naglasila, ponovit ću da škola mora biti mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja ili diskriminacije, a svi dionici u sustavu, prije svega učitelji i ravnatelji, imaju odgovornost štititi sustav od nasilja i prevenirati ovakve situacije, pojasnila je jučer ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.
Ravnatelj Jozo Dragić nije se, unatoč brojnim pozvima javljao na telefon te nije komentirao ovu odluku. Iz škole su nam rekli kako je ravnatelj odsutan, da je na stastanku te se ne može javiti medijima.