Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uspješni su jer su kao velika obitelj

12.02.2019. 12:58
Uspješni su jer su  kao velika obitelj


Nagradu „Nasmiješeno sunce“, kojom Grad Zadar nagrađuje ljude koji su svojim radom doprinijeli uspješnosti turističke sezone, u kategoriji „Najbolji restoran“ dobio je vlasnik Božidar Vedrić za  svoju Bruschettu.
Ističe da je sretan što je rad njegovih djelatnika, kao i njegov, prepoznat, no da je bio siguran da će dobiti vrijedno priznanje, i nije.
– Sve je veća konkurencija pa je tim više nagrada značajnija, ponosan  je Vedrić koji nas informira kako je u ovih desetak godina od kada rade,  Bruschetta dobila preko 10 nagrada, uključujući i već tri „Nasmiješena  sunca“.
– Ovo je svakako priznanje da dobro radimo svoj posao i motivacija da  tako i nastavimo. Ovdje smo svi kao velika obitelj i upravo zbog toga smo  i uspješni. Jer dobar se radnik ne može naći preko noći niti se može imati  samo sezonski. Mi zbog toga radimo cijele godine iako za rad zimi nema  financijske računice. No, tu smo zbog radnika i naših domaćih ljudi. Tako to ide, zimi nabiješ dug, a ljeti ga vratiš, kroz smijeh priznaje Božidar  Vedrić.
Problem s radnom snagom stoga njegov restoran ne poznaje. Vedrići  su, kao poznata zadarska ugostiteljska obitelj koja drži tri restorana, uz  ovaj i u Kožinu i Zatonu, nastojali uskladiti sve zakonitosti poslovanja pa  se jelovnik stalno osvježava, uvode se nova jela, pazeći, kako Božidar dodaje, da na karti bude uvijek i onih poznatih dalmatinskim specijaliteta  na koje je njihova stalna klijentela naučila.
Bruschetta u ponudi ima svoju domaću tjesteninu, domaće kolače,  domaći kruh, a Božidar će sa zadovoljstvom izdvojiti i dva jako tražena  jela: domaće pljukance s kozicama i tikvicama te file kovača s porilukom.