Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nedostaje novac za Eninu operaciju u Beču 21. veljače

13.02.2020. 10:15


Jedanaestogodišnja djevojčica Ena Škoda s Paga koja od rođenja boluje od neurofibromatoze tipa I-NF i koja je do sada prošla već 12 teških operacija od kojih njih čak sedam u Hrvatskoj u bolnici na Šalati i još pet u ortopedskoj bolnici »Orthopaedisches Spital Speising« u Beču, mora opet na još jednu operaciju u Beč, 21. veljače.
Naime, riječ je operaciji koja je bila zakazana za 12. studenog prošle godine, a koja se morala odgoditi zbog bakterije zlatni stafilokok koji je zahvatio lijevu potkoljenicu male Ene.
Podsjetimo, liječnici u Hrvatskoj više nisu mogli pomoći maloj Eni, pa su roditeljima savjetovali amputaciju noge ili liječenje u inozemstvu. Roditelji, nisu pristali na amputaciju te su potražili pomoć u ortopedskoj klinici »Orthopaedisches Spital Speising«, gdje joj je stavljena ortoza, a 21. veljače bi se trebala napraviti još jedna operacija koja bi maloj Eni mogla pomoći da konačno samostalno prohoda.
Međutim, liječenje u inozemstvu ne pokriva HZZO, i Enini roditelji Ivana i Marin Škoda su primorani ponovno moliti građane da im financijski pomognu, jer oni sami nemaju dovoljno novca za troškove Eninog liječenja.
– Primorani smo se osloniti na pomoć dobrih ljudi, stoji u poruci Eninih roditelja objavljenoj u Facebook grupi »Pomozimo Eni Škoda da prohoda«.
Enina majka Ivana zahvaljuje svim dobrim ljudima koji su do sada nesebično pomagali, te ih moli za pomoć i ovaj put, kako bi mala Ena mogla otići na zakazanu operaciju u Beč 21.velječe.
– Svaka pa i najmanja pomoć je dobrodošla, kaže majka Ivana, dodajući kako mala Ena lavovski podnosi sve bolove i ulaže veliki napor kako bi hodala i imala život poput njezinih vršnjaka.


Kako donirati sredstva?
Podaci za donaciju:
IBAN HR8223900013211653263
Devizni račun: IBAN HR82239000013211653263
SWIFT: HPBZHR2X