Iris Pavić-Tumpi još jedan mandat ravnateljice Kazališta lutaka Zadar

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Kazališno vijeće KLZ donijelo odluku o imenovanju ravnateljice
Autor: 
Dosadašnja ravnateljica i jedna od kandidatkinja, Iris Pavić-Tumpa, pokazala je da vrlo dobro balansira upravljačkim i programskim resursima. Nakon dugog promišljanja i odvagivanja svakog elementa ponuđenog programa, odlučili smo pružiti podršku ravnateljici koja je uspjela na nacionalnoj i medunarodnoj razini predstaviti Kazalište lutaka Zadar, Zadar, Zadarsku županiju i Hrvatsku, s nizom ostvarenih i zapaženih programa
Marin GOSPIĆ
Iris Pavić Tumpa počet će novi mandat 2. travnja

Kazališno vijeće Kazališta lutaka Zadar (KLZ) održalo je sjednicu čija je točka dnevnog reda, između ostalog, bio prijedlog odluke o imenovanju ravnateljice KLZ.
Natjecale su se dvije kandidatkinje, Maja Šimić i Iris Pavić-Tumpa, a obje su ispunile uvjete natječaja i obje su pristupile razgovoru o svojim programima pred Kazališnim vijećem Kazališta lutaka Zadar.

Odabir stabilnosti i sigurnosti

- Kandidatkinja Maja Šimić pokazala je zanimljiv program, sadržajno profiliran, međutim, s određenim manjkavostima u swot analizi, na što joj je i ukazano u razgovoru. Potencijal kandidatkinje, usprkos takvim manjkavostima, zasigurno će se ostvariti ako ne samo na zadarskoj, nego i nacionalnoj kazališnoj sceni, dio je obrazloženja Prijedloga odluke koje potpisuje predsjednik Kazališnog vijeća, Tomislav Marijan Bilosnić.
Kako dalje navode, niz objektivnih okolnosti koje je osobito prouzročila pandemija i njome izazvana gospodarska kriza, ponukao ih je na odabir stabilnosti i sigurnosti u menadžerskom vođenju Kazališta.
- Dosadašnja ravnateljica i jedna od kandidatkinja, Iris Pavić-Tumpa, pokazala je da vrlo dobro balansira upravljačkim i programskim resursima. Nakon dugog promišljanja i odvagivanja svakog elementa ponuđenog programa, odlučili smo pružiti podršku ravnateljici koja je uspjela na nacionalnoj i medunarodnoj razini predstaviti Kazalište lutaka Zadar, Zadar, Zadarsku županiju i Hrvatsku, s nizom ostvarenih i zapaženih programa, koji su uz brojne nastupe ostvarili i prestižne nagrade i priznanja, kako u najvećem i najznačajnijem obimu, tako i u najtežim uvjetima rada i djelovanja nakon Domovinskog rata, tumače dosadašnje uspjehe i njihov značaj za lokalnu zajednicu.

Utočište snova i mašte

U skladu s tim, Iris Pavić-Tumpa imenuje se ravnateljicom Kazališta lutaka Zadar na četiri godine počevši od 2. travnja 2021. godine, a Prijedlog Odluke o imenovanju ravnateljice Kazališta lutaka Zadar upućuje se na usvajanje Županijskoj skupštini.
- A kako bih se osjećala, nije ništa novo, nastavljamo onako kako sam predlagala u Planu i programu. Nije mi ovo prvi mandat, simpatično je odgovarala nova stara ravnateljica, Iris Pavić-Tumpa, na pitanje kako se osjeća nakon odluke.
Kazala je kako, usprkos pandemiji, rade vrlo uspješno, pa tako osvajaju i brojne nagrade.
- Sve jest smanjeno zbog korone, kompliciranije je, glumci se razbole i sl. Međutim, nastupamo i održavamo kulturni život. To je jako važno jer smo, kako volim reći, mentalna higijena društva, društvu je to potrebno. Posebno djeci, djeca dolaze u utočište snova i mašte, zaključila je Pavić-Tumpa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.7 (3 glasova)