Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Od ponedjeljka u školskim klupama svi srednjoškolci

12.02.2021. 11:35


Školski praznici završili su 18. siječnja, ali učenici od prvih do trećih razreda srednjih škola u školske će klupe tek od ponedjeljka. Županija je u dogovoru sa Stožerom civilne zaštite donijela odluku kako je epidemiološka slika u Zadarskoj županiji povoljna te svi učenici mogu početi s nastavom uživo.
Voditelj postrojbe Civilne zaštite Grada Zadra, Mate Lukić, naglašava kako je u Zadru trenutačno najbolje stanje od početka koronakrize.
– Građani održavaju distancu, više nema kazni za nepoštivanje mjera i stvari se normaliziraju. No, i dalje trebamo biti na oprezu, kaže Lukić dodajući kako je optimističan što se tiče vraćanja učenika u škole.
– Smatram kako je povratak srednjoškolaca u klupe dobar s obzirom na cijelo stanje u županiji. Iako novi soj korone koji se pojavio i u Hrvatskoj svakako zabrinjava, budemo li se pridržavali mjera neće biti problema, ističe Lukić.
O povratku učenika u škole razgovarali smo s ravnateljicama dviju zadarskih srednjih škola, Sandrom Šango, ravnateljicom Gimnazije Vladimira Nazora te Marjanom Bakmaz, ravnateljicom Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. Od ponedjeljka 15. veljače nastava će se odvijati po A modelu, odnosno u školu kreću svi učenici uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera. U obje škole nošenje maski je obavezno, na ulazu se mjeri temperatura, radi što manjeg kontakta svaki razred je u svojoj učionici te je nastava organizirana u blok satovima.
– Naši profesori su se trudili održavati sinkronu nastavu, odnosno nastavu u realnom vremenu, ali nastava uživo draža je i učenicima i profesorima, kaže ravnateljica Šango. Ravnateljice su upoznate s pojavom novog soja, te naglašavaju da će se daljnja situacija svakako pratiti.
Ravnateljica Marjana Bakmaz zaključuje kako se ne može predvidjeti kako će se odvijati ostatak polugodišta, ali se svakako nada kako će stvari biti povoljne za učenike. (Ana Šarić)