Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Maloljetnik pretukao srednjovječnog muškarca

Autor: Suzana Bandić

11.03.2009. 23:00
Maloljetnik pretukao srednjovječnog muškarca

Foto: Vedran SITNICA



Nakon što je muškarac srednjih godina u autobusu prišao mladiću koji je sjedio na autobusnom sjedalu, a noge držao na suprotnom, s molbom da spusti noge, ovaj ga je iznerviran izudarao šakama


Muškarca srednjih godina jučer je prije 14 sati brutalno pretukao maloljetni srednjoškolac u autobusu prepunom putnika koji prometuje prema Puntamici.
Do sukoba je došlo nakon što je muškarac zamolio mladića koji je sjedio na autobusnom sjedalu da spusti noge sa susjednog sjedala, što je ovog iziritiralo pa se odlučio fizički obračunati s muškarcem zadavši mu nekoliko udaraca šakama u predjelu nosa i arkadne kosti. Sve se odvilo jako brzo, a muškarac bi najvjerojatnije puno gore prošao da se u obračun nije umiješao vozač autobusa Željko Zubčić koji je zamolio sve putnike da napuste autobus.
– Autobus je bio pun đaka tako da nisam baš najbolje mogao vidjeti kako se sve to dogodilo. Znam samo da je taj gospodin ušao nakon mladića koji ga je napao i njegovih prijatelja koji su sjedili pri kraju autobusa na sjedalima koja su okrenuta nasuprot drugim. Čovjeku je zasmetalo što je ovaj mladić podigao noge na sjedalo pa mu je rekao da to nije pristojno i neka ih spusti. Zbog udaljenosti i buke nisam uspio čuti cijeli razgovor, ali jasno sam čuo mladića kad je započeo psovati i potom udarati čovjeka po glavi – rekao nam je Zubčić dodajući da su kasnije on i kolege, očevici događaja, komentirali da je najvjerojatnije mladić imao neki predmet u rukama, jer je nesretni čovjek obilno krvario, a ovaj nije imao ozljeda po rukama.
– Došao me pitati da mu dam papirnatu maramicu da obriše krv s ruku – rekao je vozač pa sam tako vidio da nema ozljeda.
Iako je huligan u pratnji petorice svojih prijatelja odmah po događaju pobjegao kroz pothodnik s Autobiusnog kolodvora u nepoznatom pravcu, zahvaljujući brojnim očevicima koji su policajcima detaljno i vjerodostojno opisali napadača, on je nakon pola sata kasnije pronađen i priveden u policijsku postaju na obradu.
Nesretni je čovjek kolima Hitne pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje mu je pružena pomoć.
– Pacijent je danas oko 14.30 sati zaprimljen na Odjelu uho, grlo, nos s ozljedama nosa i čeone kosti. Liječnici su mu pružili pomoć i stavili nekoliko šavova. Obzirom na to da nije bilo prijeloma, već nekoliko nagnječenja i posjekotina, ozljede su mu okarakterizirane kao lakše pa je pušten kući – rekao nam je dr. Zvonimir Vrančić, ravnatelj Opće bolnice Zadar.