Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Neće biti izvanredne skupštine

Autor: Nives Rogoznica

11.03.2009. 23:00
Neće biti izvanredne skupštine

Foto: Zvonko KUCELIN



Odluka je, kazao je Morović, donesena jednoglasno na sjednici Predsjedništva ŽO HSS-a na kojoj je bio i predsjednik Gradske organizacije Danijel Segarić


Hoće li Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke suprotno zaključku Predsjedništva Županijske organizacije HSS-a inzistirati na sazivanju izvanredne skupštine županijske organizacije bit će poznato tek sljedeći tjedan. Glavni tajnik stranke Nenad Matić koji je skupštinu najavio za ovaj tjedan, jučer je kazao da se odluka Predsjedništva može očekivati tek u ponedjeljak.
Zahtjev za sazivanjem skupštine iz stranačke središnjice županijskoj je organizaciji bio dostavljen prije otprilike mjesec dana uz obrazloženje da je to zatražilo više od trećine delegata, na što je predsjednik ŽO HSS-a Zadarske županije Zoran Morović ustvrdio da je riječ o ljudima koji nisu članovi Skupštine.
Za svog prošlotjednog boravka u Zadru Matić je kazao kako, budući da je od dostavljanja zahtjeva Županijskoj organizaciji prošlo 15 dana tijekom kojih ona nije sazvana, Predsjedništvo stranke ima mandat sazvati Skupštinu.
U međuvremenu je, kako je potvrdio predsjednik ŽO HSS-a Zoran Morović, održana sjednica Predsjedništva Županijske organizacije na kojoj je sudjelovao i predsjednik zadarske Gradske organizacije HSS-a Danijel Segarić.
– Jednoglasno je donesena odluka da se izvanredna skupština neće održati. Moj je prijedlog bio da se ona održi 25. travnja, ali Predsjedništvo se usuglasilo da nema potrebe održavati još jednu skupštinu, već da se ona, kako i stoji u Statutu, održi nakon lokalnih izbora. U Statutu je, uostalom, predviđeno da se nakon lokalnih izbora treba održati izborna skupština. Također je jednoglasno imenovan tim koji će izraditi izborni program i biti zadužen za pregovore, kazao je Morović navodeći da se uz njega u timu nalaze potpredsjednici Dragan Vukoja iz Pakoštana i Branko Vičević iz Povljane, tajnik Mario Sikirić i predsjednik zadarskog HSS-a Danijel Segarić.
Segarić se, podsjetimo, na prošlotjednoj konferenciji za novinare požalio da gradski HSS nije uspio ostvariti komunikaciju sa županijskim HSS-om i dogovoriti formiranje ovakvog tima te je kazao kako će u skladu s tom situacijom gradski HSS u pregovore s potencijalnim koalicijskim partnerima krenuti samostalno. Vodstvo županijskog HSS-a pa i sam Morovoić, ranije su osporavali izbor Segarića za predsjednika, prije svega zbog toga što izbori nisu održani po delegatskom principu što je, kako je obrazloženo, a s obzirom na povećanje članstva, trebalo učiniti nakon ustrojavanja ogranaka.
Morović je izvijestio i kako je sjednici Predsjedništva, također, jednoglasno donesena odluka da se u Županijski odbor kooptiraju predsjednici ili povjerenici organizacija iz Ražanca, Benkovca, Polače, Privlake, Jasenica, Tkona i Posedarja.