Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Različite osobnosti, raznovrsni rukopisi

Autor: Nikola Markulin

11.03.2009. 23:00
Različite osobnosti, raznovrsni rukopisi

Foto: Filip BRALA



Na novoj izložbi HDLU-a Zadar koja je u utorak navečer svečano otvorena u ‘Kapetanovoj kuli’, inače galerijskom prostoru HDLU-a Zadar, predstavljeno je dvanaestoro novih članova. U HDLU Zadar je početkom godine primljeno ukupno četrnaestoro novih članova, ali dvoje, kako je kazao Ivo Govorčin, predsjednik udruge, nije bilo spremno za ovu izložbu.
Inga Budimir akademski je slikar i profesor likovne kulture, rođena u Mostaru 1982. godine. Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu završila je u lipnju 2006. godine u klasi Antuna Borisa Švaljeka. Dvije posljednje godine živi u Zadru. Na ovoj je izložbi izložila radove “Brodovi I”, “Brodovi II”, “More” (sve akrilik).
Karolina Kulier-Čulina rođena je 1965. godine u Zenici. Po struci je građevinski tehničar, odnosno tehnički crtač. Bavi se slikarstvom, crtežima iz sfere modnog dizajna i ilustracijama knjiga. Iza nje je 50-ak izložba, a inozemni kritičari hvale njen autentičan izraz, “Apstraktnu ornamentiku”. Izložila je djela “Apstraktna kompozicija I, II i III” (sve akril/kreda na platnu).
Zvonko Čulina, slikar i pjesnik, rođen je 1956. godine. Završio je Pedagošku akademiju (likovne umjetnosti), Filozofski fakultet (povijest umjetnosti), a usavršavo se na postdiplomskom studiju u Bochumu (moderna umjetnost). Od 2007. godine živi u rodnoj Pridragi. Izložio je djela: “Bračni par s cvijetom i zubatim suncem”, “Kolo sreće” i “Gospodin X i njegov pas” (sve akril/kreda na platnu).
Ane Denona rođena je 1986. godine u Zadru. Studentica je pete godine slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. U rodnoj kući u Novalji već tri godine organizira uspješnu likovnu koloniju. Izložila je djela: “Zagrljaj”, “Bez naslova I i II” (sve kombinirana tehnika).
Zvonko Govorčin završio je srednju školu za primjenjenu umjetnost (smjer kiparstvo) u Splitu. Suradnik je zadarskih muzeja, a od 1959. godine radi kao nastavnik likovne kulture. Izložio je djela: “Ustoličenje”, “Vapaj”, “Zagrljaj”, “Molitva” i “Čekanje” (sve gips).
Ante Jaša rođen je 1951. godine u Kukljici. Diplomirao je na ekonomskom fakultetu u Splitu. Njegove fotografije prihvaćene su na preko 140 natječaja međunarodnih izložbi zemalja svih kontinenata. Ima međunarodno fotografsko zvanje Ekselencija – EFIAP-a, PSA2 Star Rating američkog fotografskog udruženja i počasno zvanje Majstor fotografije Hrvatskog foto saveza. Izložio je dvije svoje fotografije u bojama: “Struktura 306” i “Struktura 201”.
Ana Kolega rođena je 1975. godine u Zadru, na TTF-u je diplomirala dizajn, a završila je i Likovnu akademiju. Izložila je djela “Ja i moj pas na plaži” i “Izvan fokusa” (oba crteži na platnu).
Đano Martinović rođen je 1933. godine, a završio je Srednju školu za primjenjenu umjentost u Splitu i Pedagošku akdemiju (smjer likovne umjetnosti) u Zadru. Istaknuti je likovni pedagog. Izložio je djela “More” (intarzija), “Kompozicija Grad” (intarzija) i “Na muliću” (akvarel).
Iris Mihatov Miočić rođena je 1983. godine u Zadru. Završila je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Igora Rončevića. Član je i HDLU-a Zagreb. Izložila je djela: “Iz ciklusa baloni I i II” (oba akril na platnu).
Višnja Mihatov Barić završila je Akademiju likovnih umjetnosti (grafički odsjek) u Zagrebu. Izložila je “Portret I, II i III” (sve pero-tuš).
Elena Špralja-Saldini rođena je u Zadru 1952. godine, a izložila je tri djela: “Prema nebu”, “Pozdrav suncu” i “Zadarski bedemi” (sva puhano staklo).
Stipe Zrilić rođen je 1959. godine. Završio je Pravni fakultet u Zagrebu. Od godine 2008. župan je Zadarske županije. Kako stoji u katalogu – slikarska znanja stekao je samoučenjem. Izložio je akrilik na platnu “Masline”.