Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Turiste privlači ljepota Zrmanje

Autor: Katarina Belić

11.03.2009. 23:00
Turiste privlači ljepota Zrmanje


Uz rafting, kajak safary, izletničke vožnje brodom po Zrmanji, paintball, pješačke ture i ostale sportske sadržaje koje nudimo, ove godine smo i koncesionari Cerovačkih špilja i tako smo proširili svoju ponudu i na speleoturizam, kazao je Đuro Župan iz putničke agencije Riva rafting centar d.o.o


Pripreme za predstojeću turističku sezonu u gradu Obrovcu teku uobičajeno bez velikih i važnih promjena u odnosu na prošlu godinu.
– Ove godine će program Obrovačkog ljeta biti kao i prošlogodišnji, što znači da ćemo organizirati malonogometni turnir u Kruševu i u Karinu, zatim nekoliko dječjih predstava i kao malo “osvježenje” priredit ćemo početkom mjeseca kolovoza tzv. “Ljetni maskenbal”, najavila je Dijana Koščić, direktorica TZ grada Obrovca, dodajući da će se pristupiti uređenju i čišćenju grada te dogovoriti još neka manja uređenja za koja se tek sada namjeravaju prijaviti na natječaj koji provodi Ministarstvo turizma.
– Od gostiju najviše očekujemo od Nijemaca, Slovenaca i gostiju iz BiH jer su oni u pravilu naši najbrojniji gosti. Iako smo u 2008. godini ostvarili 29.310 noćenja, što je nešto malo više nego godinu ranije, ipak ove godine prvenstveno zbog financijske krize i recesije koja je zahvatila cijeli svijet ne očekujemo bolju sezonu od prethodne, no nadamo se da će biti barem podjednako uspješna, kazala je Koščić.
Obrovac je turistima privlačan zbog blizine rijeke Zrmanje. Upravo zato TZ grada Obrovca za nadolazeću turističku sezonu velika očekivanja polaže i u sportski i u seoski turizam. S time se najviše bavi putnička agencija Riva rafting centar d.o.o. iz Kruševa, u kojoj, kako nam kažu, i ove godine očekuju znatan posjet gostiju, individualnih i grupnih.
– Prisutnost na tuzemnim i inozemnim sajmovima omogućila nam je veći priljev individualnih gostiju, a bez obzira na krizu, nisu smanjene ni najave team buildinga. Također, ove godine je i veliki međunarodni interes za već tradicionalnu rafting regatu, a IV. hrvatska rafting regata “Zrmanja 2009.” ove je godine od 1. do 3. svibnja. Zahvaljujući integraciji i široj suradnji s ostalim županijama, poglavito Šibensko-kninskom, proširili smo bazu klijenata za seosko gospodarstvo “Mićanovi dvori” u Kruševu, koje se nalazi u sklopu tvrtke. Uz rafting, kajak safary, izletničke vožnje brodom po Zrmanji, paintball, pješačke ture i ostale sportske sadržaje koje nudimo, ove godine smo i koncesionari Cerovačkih špilja i tako smo proširili svoju ponudu i na speleoturizam, kazao je Đuro Župan iz putničke agencije Riva rafting centar d.o.o.