Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Velika koalicija protiv Župana i SDSS-a

Autor:

11.03.2009. 23:00
Velika koalicija protiv Župana i SDSS-a

Foto: Sebastian GOVORČIN



Konačno potpisivanje koalicijskog sporazuma i odluka o zajedničkim kandidatima bit će donesena naknadno s obzirom da je postignut dogovor s još dvije nezavisne liste te se očekuje priključenje HSP-a u koaliciju, stoji u priopćenju


Obrovački ogranci HSLS-a, HKDU, DC-a, HSS-a i SDP-a dogovorili su zajedničku suradnju i nastup na predstojećim lokalnim izborima. Velika koalicija formirana je kao odgovor na koaliciju SDSS-a i HDZ-a, stoji u zajedničkom priopćenju pet stranaka.
Petorka se za sada dogovorila oko okvirnog programa suradnje te odnosa i temeljnih ciljeva na izborima. Dogovoreno je i da će imati zajedničkog kandidata za gradonačelnika, dogradonačelnika i zajedničku listu za Gradsko vijeće Obrovca. Konačno potpisivanje koalicijskog sporazuma i odluka o kandidatima bit će donesena naknadno, s obzirom da je postignut dogovor s još dvije nezavisne liste te se očekuje priključenje HSP-a, stoji u priopćenju.
Ovo je nova snaga na obrovačkoj političkoj sceni. Podsjetimo da je prvo HDZ kao kandidata za gradonačelnik predložio sadašnjeg gradonačelnika Antu Župana. HDZ-ov izbor podržali su SDSS-ovci Stanka Mijića, ali uz uvjet da zamjenik gradonačelnika u slučaju izborne pobjede bude iz njihovih redova.
Nedavno je u Kaštel Žegraskom održana utemeljiteljska skupština Demokratske partije Srba. Očigledno je da se obrovačka politička scena pomalo zakuhava i za očekivati je da će i ovi lokalni izbori u Obrovcu, a vjerojatno i događaji nakon njih, biti sve samo ne dosadni.