DORH istražuje Zlatar, Galovac i Sibinj

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
galovac0909_5
Vedran SITNICA
Pojedini radovi u okviru komunalnih djelatnosti u Galovcu dodijeljivani su bez javnog natječaja

Grad Zlatar, te općine Galovac i Sibinj su tri jedinice lokalne samouprave čije poslovanje ispituje Državno odvjetništvo, jer je Državna revizija ocjenila da su njihova izvješća o poslovanju za 2008. godinu nepovoljna. U slučaju Grada Zlatara, u poslovnim knjigama nedostaje čak i dio originalne dokumentacije, zbog čega pojedini računi ili pojedini ugovori o kreditnom zaduženju uopće nisu evidentirani. Ukupno 58 milijuna kuna, među kojima su obveze i primici od zaduživanja i jamstava, nije evidentirano u gradskim poslovnim knjigama. K tome, zaduživanja Grada Zlatara u iznosu od 6,9 milijuna kuna nisu bila niti planirana proračunom, a nisu ni preuzeta uz odgovarajuću odluku gradskog vijeća, odnosno prethodnu suglasnost Vlade, zbog čega ih Državna revizija smatra ništavnim. Svejedno, budući da Zlataru od sredine veljače 2009. jedna poslovna banka ovrhom naplaćuje kredit, a ugovora o kreditu nema u gradskim dokumentima, konačan iznos obveza nije poznat.

U općini Galovac nepravilnosti utvrđene revizijom nisu tolike, ali su ipak dovoljno značajne da budu ocijenjene nepovoljno. U poslovnim knjigama te općine nisu evidentirani rashodi za radove u visini od 620 tisuća kuna. Na isplaćene dohotke u iznosu od 355 tisuća kuna nisu uplaćeni doprinosi i porez na dohodak, a pojedini radovi u okviru komunalnih djelatnosti dodjeljivani su bez javnog natječaja ili zaključenih ugovora, u ukupnom iznosu od 853 tisuće kuna, dok je na jednak način nabavljeno robe u vrijednosti od 848 tisuća kuna. Povrh toga, za robu i usluge u vrijednosti od 2,4 milijuna kuna nisu provedeni postupci javne nabave.

Općina Sibinj, pak, prodala je 303.821 četvorni metar u zoni malog gospodarstva za 1,7 milijuna eura, od čega je 14.813 četvornih metara prodano bez javnog natječaja. Stručni nadzor nad izvođenjem radova u zoni malog gospodarstva i usluga deratizacije, u iznosu od 670 tisuća kuna, nabavljeni su izravnom pogodbom.

Državna revizija dala je nepovoljno mišljenje i na poslovanje Vatrogasne postrojbe grada Siska, te na poslovanje jednog poduzeća u vlasništvu jedinica lokalne samouprave. O kojem se poduzeću radi, nije vidljivo iz izvješća Državne revizije.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika zadre
zašto ovi iz sabora i državno odvijetništvo stalno prozivaju općinu galovac? neš ti meni slučaja. pa što ako načelnik općine galovac i njegova tajnica prospu (izgubu u papirima ) godišnje milijun kuna. nisu to neki novci. čovik je na vlasti tek 9 godina. muči se i on, jadnik je čak i bager kupija i š njin vrta prikopava. a štoš, mora čovik priživti
Slika korisnika tikvari4
Ajde zadre ne budali dok novci nestaju u općini Galovac Slavko Šare će uživati u slobodi.Prema provjerenim informacijama Šare ime veze svuda u DRŽAVNIM INSTITUCIJAMA a to je trag gdje odlazi novac iz općine Galovac.Ne treba se baviti Šarom već ljudima preko kojih se kupuje sloboda.Županijski predstavnici HSS-a moraju šutjeti jer ih sve ima u šaci,naravno gospodina Zubovića i ostale bliske suradnike.Također navedeni gospodin ima jake veze u Zadarskoj POLICIJI,DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU,SIGURNOSNIM SLUŽBAMA itd..A da ne spomenem BAHATO ponašanje u sudnici za vrijeme suđenja.ČOVJEK RADI ŠTO GA VOLJA I NITKO MU NIŠTA NE MOŽE.A zašto? Zato što novac iz općine Galovac odlazi u ruke pojedinaca koji sjede u navedenim službama!