Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Najljepši je odmor na otoku

Autor: Nenad Marčina

11.03.2010. 23:00
Najljepši je odmor na otoku


I ove godine Maria Teresa Vanzan i Francesco Malato odmarat će se na jednom od hrvatskih otoka, jer prema njihovu čvrstom uvjerenju, pravo ljetovanje bez stresa može se doživjeti samo na otoku
U ovo prohladno vrijeme u Salima smo susreli talijanski bračni par. Maria Teresa Vanzan i Francesco Malato odlučili su sada posjetiti Dugi otok kako bi za sezonu osigurali smještaj jer je, kažu oni, internetska promidžba otoka loša.
Doznajemo da ovaj bračni par svake godine ljetuje na hrvatskom Jadranu i to isključivo na otocima. Poznaju kvarnerske i dalmatinske otoke. Ljetovali su na Lošinju, Rabu, Pašmanu, Murteru, Šolti, Korčuli. Do sada su prokrstarili veliki dio hrvatske obale, posjetili puno lijepih uvalica Nacionalnog parka Kornati i Parka prirode Telašćica. Za ovaj bračni par hrvatska obala je mnogo atraktivnija od talijanske i, tvrde oni, usporedba je nemoguća.
– U doba recesije ljetovanje na Sardiniji za nas je postalo praktički nemoguće. Cijene namirnica i usluga otišle su nebu pod oblake, ističe Francesco.
Žao mu je što nije uspio u namjeri da ljetne praznike provede u svjetioniku na Velom Ratu. Kapaciteti te božanastvene destinacije su “kaparirani” već odavno za cijelu turističku sezonu, sve do kraja listopada.
Ali, ističu oni, još na Dugom otoku ima slobodnih apartmana prema njihovim željama.
I ove godine odmarat će se na jednom od hrvatskih otoka, jer prema njihovu čvrstom uvjerenju, pravo ljetovanje bez stresa može se doživjeti samo na otoku.