Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Primorac: Ima prilika, nema golova

Autor: Milenko Brkić

11.03.2010. 23:00
Primorac: Ima prilika, nema golova

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U proteklih desetak dana, iza Primorca je čak pet službenih natjecateljskih susreta, što se može smatrati izuzetno napornim ritmom za jednu tako mladu momčad u kojoj je više od polovice članova prve jedanaestorice mlađe od 22 godine. U županijskom Kupu Marenzijev orkestar ja lako izašao na kraj s dva županijska četvrtoligaša, Posedarjem i Zrmanjom. Nakon toga uslijedila su tri dvoboja u Trećoj HNL u kojoj je najupečatljiviji bio ogled s vodećim Dugopoljem, koji je završio remijem na domaćem terenu. U preostale dvije utakmice u gostima protiv GOŠK-a i Neretvanca, Biograđani su pružili dvije dobre natjecateljski otvorene utakmice, u kojima ih je loša realizacija u vrlo dobrim prilikama za zgoditak osudila na poraze protiv u najmanju ruku suparnika po mjeri. Ovaj vikend, na igralištu Kazimira i Silvestra gostuje Jadrana iz Kaštela u kojoj Primorac traži prvu proljetnu pobjedu.
– Jadrana je vrlo solidna momčad tako da njihova trenutačna pozicija na ljestvici može i zavarati o kakvom se protivniku radi. U prijelaznom roku pojačali su se Zolotom te Andrijaševićem koji se vratio iz Dugopolja, što je unijelo dodatnu stabilnost u momčad. Želimo kao i dosad igrati otvoreno te se nadigravati s protivnikom, iako imamo velik broj mladih, neiskusnih igrača. U prethodnim susretima platili smo danak upravo tom neiskustvu, ali moram reći da smo jedina momčad koja i na domaćem i na gostujućim terenima igramo otvoreno. Moramo popraviti realizaciju je u nogometu se broje golovi i rezultat. Da se zbraja uigranost, želja, općenito nogometna predstava, po tome bismo bili daleko najbolji u ligaškom natjecanju – kaže Armando Marenzi, trener Primorca.
Za utakmicu protiv Jadrana u redovima Primorca neće biti neće biti velikih promjena u odnosu na prethodne nastupe. Očekuje se povratak Mišlova, koji je odradio crveni karton, a neizvjestan je nastup Zoričića zbog ozljede. Inače, biogradska momčad može ponovno računati na Brazilca Rafaela Batiste, napadača, koji nije realizirao transfer u Kazahstan.