Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U subotu se otvara ‘Novomedijska Galerije’ (NMG)

Autor: Ante Rogić

11.03.2010. 23:00
U subotu se otvara ‘Novomedijska Galerije’ (NMG)

Foto: Adam VIDAS



Na press konferenciji, održanoj jučer u podne kinu ‘Pobjeda’ u Zadru, najavljeno je otvaranje ‘Novomedijske Galerije’ u Zadru, te svečano otvorenja prve multimedijalne izložbe s temom “SHE_story”. Navedena tematika predstavit če 20 novomedijskih umjetnika iz cijelog svijeta, a otvorenje je zakazano za subotu 13. ožujka u 20 sati u kinu Pobjeda. Multimedijalna izložba, prva takve vrste u Zadru, prikazat će osam video radova, dva višekanalna video rada, dva video performansa, dvije video/audio instalacije, tri prostorne instalacije te tri performansa.
‘NovoMedijska Galerija’ je projekt koji pokreće udruga ‘Mavena-36 njezinih čuda’ u suradnji s ‘Teatrom Verrdi’ unutar platforme ‘Artikultura’ u Zadru.
Obzirom da na području cijele Dalmacije ne postoji niti jedna novomedijska galerija, organizatori smatrju da je pokretanje ovog projekta od vitalnog značenja kako za grad Zadar, tako i za cijelo područje Dalmacije i otoka.
Umjetnički voditelji su Boris Kadin i Natasha Kadin, a tehnički voditelj je Juraj Aras. Produkcija: Mavena, Teatro Verrdi, Artikultura. Projekt je podržan od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zadra.