Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zabava nakon uspješno apsolviranih ispitnih rokova

Autor: Ante Župan

11.03.2010. 23:00
Zabava nakon uspješno apsolviranih ispitnih rokova


Više od tisuću i pol Zadrana, pretežno studenata, i njihovih prijatelja proteklog je vikenda uživalo na još jednoj u nizu ‘Večeri Zadrana’ u Zagrebu. Za dobru feštu i zabavu do ranojutarnjih sati „krivci” su bili majstori dalmatinskog pop-rocka Neno Belan i Fiumensi. Za ovaj koncert tražila se karta više, a ulaznice su rasprodane nekoliko dana prije samog koncerta.
Fešta je počela okupljanjem u Zadarskom klubu, a nastavila se u popularnom studentskom okupljalištu Roko/Akademija na Savi, gdje su za zabavu bili zaduženi već spomenuti Belan i Fiumensi. „Rijeka snova”, „Sunčan dan”, Divojka sa juga”, Ludo zaljubljen”… nizao se hit za hitom i podizala već dobro usijana atmosfera, da bi svoj vrhunac dosegla antologijskom Kalelargom u čast Tomislavu Ivčiću čija se sedamnaesta obljetnica preranog odlaska obilježila i dan prije, polaganjem vijenaca na Mirogoju. U stanci svirke, DJ je nastavio s Ivčićevim pjesmama, ali i pjesmama ostalih zadarskih izvođača, što je rezultiralo da se i u Zagrebu čuje „Mi smo Zadrani, Zadar je naš”. Studenti su očito uspješno apsolvirali ispitne rokove u veljači i zasluženo se zabavili onako kako samo Zadrani to rade.
‘Sljedeći koncert u organizaciji našeg Kluba zakazan je za drugu polovicu travnja, kada ćemo proslaviti četrnaesti rođendan Zadarskog kluba u Zagrebu. Već ovog tjedna na redu je okupljanje na još jednom tradicionalnom druženju, turniru u trešeti i briškuli. 18. ožujka u Zadarskom klubu otvorit će se i izložba „Dalmacija” studentice Nene Brkić. Nastavljamo naravno i sa projektima u Zadru, tako da za Uskršnje blagdane planiramo organizirati koncert za sve zadarske studente. Ali, o tom, potom’, rekao nam je predsjednik Kluba zadarskih studenata Tomislav Šimičević.