Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zmago: U Zadru nije bio moguć kontinuitet rada

Autor: Roman Morović

11.03.2010. 23:00
Zmago: U Zadru nije bio moguć kontinuitet rada

Foto: Zvonko KUCELIN



Ljubljanska Union Olimpija proživljava najveću krizu u povijesti kluba. Ove sezone otpustila je već četiri igrača, a ostali su od ovoga tjedna u štrajku, sve dok im se ne isplate zaostale plaće. Nakon što je nedavno otkaz dao direktor Dušan Dolenc, neopozivu ostavku podnio je i predsjednik kluba Dušan Mitič, jer nije vidio načina kako da riješi tešku situaciju. U intervjuu za slovenski portal siol.net trofejni trener Olimpije i bivši trener Zadra Zmago Sagadin govorio je o krizi u klubu u kojemu je proveo sedamnaest godina, a dotaknuo se i vremena provedenog u Zadru.
– U Olimpiji sam proveo 17 godina. Prošli smo teška vremena, kada se raspadala stara Jugoslavija i počeli smo raditi na projektu europske Olimpije. Radili smo mnogo i Olimpija je postala veliki europski klub. Nije mi ugodno gledati što se sada događa s klubom. Nitko nije sretan, ni navijači, ni odgovorni ljudi u klubu, ni igrači. Nešto se mora promijeniti. Nova dvorana je obveza da se nešto s klubom mora napraviti, jer prazna dvorana nema smisla. Ljubljana je grad s košarkaškom tradicijom. Treba dobro analizirati stvari i donijeti program koji će od Olimpije ponovno napraviti stabilnog euroligaša – rekao je Sagadin, koji se u posljednje vrijeme često spominje u slovenskim medijima u kontekstu novog direktora kluba, a on sam nije odbacio takvu mogućnost.
– Za Olimpiju sam napravio mnogo, možda i previše, ali uvijek sam govorio da ću pomoći klubu ako čelnici ne pronađu izlaz iz teške situacije. Spreman sam pomoći, bilo je određenih kontakata i ništa nije nemoguće. Što god bilo, nadam se da će biti najbolje za Olimpiju.
O štrajku igrača Sagadin je kazao.
– Ne odobravam štrajk igrača. Svi oni imaju ugovore koji im garantiraju da će dobiti novac prije ili kasnije. Po zakonu ga moraju dobiti. Zato mislim da bi najbolje bilo da se vrate treninzima.
Ponovio je Zmago ono što je više puta izjavljivao i u zadarskim medijima, a to je da je jedini mogući put za klub kontinuitet kvalitetnog rada, uzevši za primjer Partizan. U Zadru to nije bilo moguće.
– U jedanaest mjeseci u Zadru sam doživio tri promjene na direktorskoj, odnosno predsjedničkoj poziciji. Iskreno, ne bih vam mogao reći ništa više osim njihovih imena. U takvoj situaciji nije lako raditi – zaključio je slovenski trener.