Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HDZ ravnateljsko mjesto obećao HSS-u, pa se “povukao” ?

11.03.2011. 23:00
HDZ ravnateljsko mjesto obećao HSS-u, pa se “povukao” ?


HSS-ovac Zdravko Šarić tvrdi kako nije bilo razgovora s HDZ-ovcima po pitanju izbora ravnatelja, ali ostavlja otvorenom opciju kandidature za radno mjesto na koje će se ponovo kandidirati Mirko Đinđić


Prema neslužbenim informacijama izazov je pred koalicijsku budućnost HDZ-a i HSS-a  u Županijskoj skupštini stavio natječaj za imenovanje ravnatelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije. HSS na tom mjestu, navodno želi vidjeti tajnika ŽO HSS-a Zdravka Šarića, dok HDZ “brani” dosadašnjeg ravnatelja Mirka Đinđića. Prema našim informacijama predstavnici županijskih organizacija HSS-a i HDZ-a nisu na sastanku održanom koncem prošlog tjedna uspjeli postići dogovor. Natječaj za izbor ravnatelja raspisan je ovog tjedna i traje do 24. ožujka. Riječ je o ponovljenom natječaju, a prethodni, koji je bio raspisan 26. veljače, poništen je svega nekoliko dana kasnije zbog formalnih razloga, što se može promatrati i kao argument u korist teze o izostanku dogovora dviju stranaka.
Mirko Đinđić, kojem mandat istječe 1. travnja, navodi kao o ni o kakvim međustranačkim dogovorima nema informacija, te kako će se svakako ponovo kandidirati za mjesto ravnatelja s obzirom da vjeruje da je dobro radio posao.
Šarić opovrgava informaciju da je na ijednom od tri sastanka koje su predstavnici HSS-a prošlog tjedna održali s HDZ-ovim vodstvom bilo riječi o popunjavanju ravnateljske funkcije u Javnoj ustanovi.
– Na tu temu nitko ništa nije razgovarao, niti to može biti tema, kazao je Šarić.
Na pitanje znači li to kako se neće kandidirati za mjesto ravnatelja Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije odgovorio je kako mu nije poznato da je natječaj objavljen, te kako će pogledati uvjete natječaja.
– Zainteresiran sam za svako dobro radno mjesto, to je prirodno, dodao je Šarić
HSS-ovo traženje, prema našim informacijama, podupire i odnedavni “klupski partner”  – HSP. O čvršćem povezivanju ove dvije stranke unutar županijske koalicije HDZ-HSS-HSP-HSU svjedoči i osnivanje zajedničkog Kluba vijećnika dviju stranaka “inauguriranog” na sjednici Županijske skupštine održanoj krajem veljače.
Predsjednik županijskog HSP-a Đani Bunja navodi kao nije čuo za razgovore HSS-a i HDZ-a o mjestu ravnatelja Javne ustanove.
-Znam, međutim,  da je to bio predmet koalicijskog dogovora, i u svakom slučaju smatram da se ljudi vežu za riječ, a volovi za rogove, pri čemu HSP sigurno nije vol, a HDZ je jako veliki vol, zaključio je Bunja.
Odluku o imenovanju ravnatelja  donosi Županijska skupština, a HDZ može svojeg kandidata imenovati i bez glasova dvoje HSP-ovih i četvero vijećnika HSS-a, s obzirom da, osim na svojih dvadeset ruku, može računati s rukama dvoje bivših HSLS-ovaca, te s onom vijećnika HSU.