Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Napokon derbi kuglača

11.03.2011. 23:00
Napokon derbi kuglača


Iako su zadarski kuglači već praktično postali novi prvaci, ovaj dvoboj će im i poslužiti kao dobra priprema za Final Four Europske lige


Polako se približava kraj kuglačkog prvenstva u kojemu će Zadar ponovo postati prvak Hrvatske. U dosadašnjih 16 kola kuglači Zadra ostvarili su svih 16 pobjeda, a uskoro bi igrači trenera Šime Mijolovića i teoretski mogli osigurati titulu prvaka. Danas u 15 sati u dvorani Mocire Zadrani dočekuju splitskog Poštara, trećeplasirani sastav prvenstva. Zadrani u ovom trenutku imaju 32 boda, dok Splićani, nakon domaćeg poraza od Konikom Osijeka u prošlom kolu imaju deset bodova manje.
Ipak, Poštar je jedna od momčadi koja definitivno ne spada u kategoriju sastava koje možeš pobijediti s pola snage. S druge strane, Zadrani ove sezone svojim protivnicima ne daju ni tračak nade da bi mogli slaviti, pogotovo ne na kuglani u Mocirama. Bit će to sigurno kvalitetan dvoboj, pošto igraju dvije jake momčadi, ali za pretpostaviti je da će pobjednik biti riješen poprilično brzo. Iako su zadarski kuglači već praktično postali novi prvaci, ovaj dvoboj će im i poslužiti kao dobra priprema za Final Four Europske lige. I baš zato u svaku utakmicu Zadrani moraju ući maksimalno koncentrirano i niti u kojem slučaju ne smiju dopustiti sebi da kvare gotovo savršeni omjer. U dosadašnjem dijelu sezone Zadar je imao samo jedan poraz i to u finalu Svjetskog kupa od slovačke Podbrezove, momčadi s kojim se sastaje u polufinalu Europske lige.
Parovi 17. kola Prve kuglačke lige: Zadar – Poštar, Željezničar – Zanatlija, Novska – Grmoščica, Velebit Kandit Premijer, Konikom Osijek – Rijeka, Zaprešić – Radnik.