Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ugovor o suradnji obrtnika Zadra, Zagreba i Osijeka

11.03.2012. 23:00
Ugovor o suradnji obrtnika Zadra, Zagreba i Osijeka


Mladen Malta, domaćin i predsjednik Udruženja obrtnika Zadar, Vlado Crkvenac, predsjednik Uduruženja obrtnika Zagreba i Marija Volinek-Štrekelj, predsjednica Udruženja obrtnika Osijek, potpisali su u nedjelju u Zadru Ugovor o suradnji i prijateljstvu. Ovim se nakon 10 godina od potpisa prvog takvog ugovora želi nastaviti i osnažiti sve oblike suradnje u korist obrtnika ovih sredina i hrvatskog obrtništva u cjelini.
 – Želimo ovim osnažiti suradnju, zajedništvo i prijateljstvo na profesionalnoj razini po pitanjima unutarnjeg ustroja, inicijativa za izmjene propisa, predstavljanjem obrtnika pred lokalnim samoupravama, međunarodnoj suradnji, stručnom usavršavanju, kao i sportskom, kulturnom i društvenom planu te druženju i prijateljstvu. Međusobno ćemo se i informirati o svim aktivnostima jer želimo dati novu dimenziju našoj prethodnoj suradnji. Hvala vam što ste se odazvali i nadam se da vam je bilo ugodno družiti se s nama uz naš 5. festival vjenčanja koji smo čekali da se okupimo, kazao je Malta.
Predsjednik najvećeg i najsnažnijeg zagrebačkog udruženja Crkvenac je kazao:
– 10 godina prošlo je u trenu, a suradnja može biti bolja. Malo smo u društvu zapostavljeni iako 90.000 obrtnika i oko 120.000 kod njih zaposlenih ima samo u zajedništvu snagu koja se ne smije omalovažavati, kao ni činjenica da je riječ o ljudima koji žive isključivo od svog rada. Vjerujem da se već skoro vidimo i da ćete biti naši gosti već u lipnju kada Hrvatska obrtnička komora obilježava 160. godišnjicu djelovanja.
 Skupu se obratio i najstariji aktivni član Vjekoslav Surać, koji od 1951. godine ima radnju na istom mjestu, a koji je bio prvi tajnik kod svojevremenog dopuštenja osnivanja Udruženja. Vinko Pavlović koji je kao mlad obrtnik bio na osnivačkoj skupštini udruženja, a danas aktivan član i potpredsjednik Udruženja Zadar, podvukao je da je početak obrtništva:
– Rad i poštenje.
Potom su predstavnici Udruženja međusobno razmijenili darove i nastavili druženje uz Festival vjenčanja.