Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zadranima još jedna drama na Višnjiku

11.03.2012. 23:00
Zadranima još jedna drama na Višnjiku


Još jednu dramatičnu pobjedu ostvarili su odbojkaši Zadra sinoć u svojoj dvorani. Iako su i u četvrtom setu imali veliku priliku završiti meč i uzeti sva tri boda, propustili su tri meč lopte pa se nakon velike borbe otišlo u odlučujući peti set. Prvo je, kod rezultata 24:22, Lasić spasio prvu meč loptu, da bi potom servis najboljeg riječkog igrača Pečenkovića, Radošević primio, ali je lopta udarila od strop za 24:24. Opet su domaći imali meč loptu, nakon što je Mandićev pokušaj blokiran u aut (25:24), no gosti su tada povezali dva poena. Pečenković je izjednačio, a Srdoč donio Riječanima 25:26. Zadrani su još nekolio poena ostali u igri, ali je pokušaj Škare, pri rezultatu 27:28, blokiran. Na krilima tog povratka gosti su bolje otvorili i peti set. Surać je loptu poslao u aut, a Pečenković u dva navrata donio svojima dva poena prednosti. Onda je na servu Srdoča Rijeka povela 1:4 i činilo se da se meč okreće na mlin gostiju. Malo kasnije su imali i 2:5 pa 4:7, no Zadrani se nisu predavali. Kod 5:7, važan je poen dodirnuo vrh dvorane i pripao domaćima, a onda su Viduka i Surać preokrenuli na 8:7 i podigli na noge publiku u dvorani. Većina riječkih napada išla je na odličnog Pečenkovića, koji je, u kombinaciji sa lošim zadarskim prijemom, najzaslužniji što su gosti poveli 10:13. Ali ni to nije slomilo momčad Marina Masnića. Brankovićev servis završio je u mreži, a Škarin pokušaj gosti su blokirali u aut. Pogriješio je tada i Pečenković pa se nervoza potpuno uvukla u redove Riječana. I posljednja dva poena, sve na servise Viduke, Zadrani su odlično blokirali pokušaje Srdoča i Pečenkovića i veliko slavlje moglo je početi. Sve u svemu, Zadar je zaslužio ovu pobjedu, jer je većim dijelom susreta igrao bolje, a tri boda ispustio je samo zbog krize u odlučujućim trenucima četvrtog seta. Neizvjesnost u prvom setu trajala je do rezultata 14:14, kada je gostujućem igraču dosuđen prijestup, na što je imao prigovor sucu pa je Rijeka izgubila dva poena. Zadar je došao do 18:14 pa 22:16 i nije imao problema s privođenjem seta uspješno kraju. Drugim su setom, pak, od samoga početka dominirali gosti. Poveli su 0:2 i nijednom nisu dopustili domaćima niti izjednačenje. Kod 14:17, zadarske pogreške donijele su Riječanima +5, što je bilo dovoljno za osvajanje seta. U trećem setu bilo je najmanje neizvjesnosti. Kod 9:8, Škara, Grubišić i Viduka rade seriju 3-0, a uz njihovu i Suraćevu odličnu igru, Zadar je vrlo lako slomio protivnički otpor. Sa odličnim ritmom i 12 razlike iz prethodnod seta, te prednošću od pet poena pred kraj četvrtog (23:18) činilo se da je utakmica definitvno riješena, no Zadrani kao da su se u tom razdoblju prepali pobjede. S nekoliko neshvatljivih pogrešaka doveli su se u nervoznu situaciju, što su gosti znali iskrostiti. Ipak, u petom setu je Zadar još jednom pokazao veliko srce i karakter, nije se predavao kada je bilo najteže, te je posve zasluženo došao do velike i slatke pobjede.


ZADAR – RIJEKA 3:2


(25:18, 19:25, 25:13, 27:29, 15:13)
ZADAR – Dvorana 4 ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Hranić i Adamek (oba Zagreb).
ZADAR: Radošević, Viduka, Škara, Surać, Buterin, Kulaš, Mandić, Grubišić,
Šestan, T. Burčul, Belić, D. Burčul. Trener: Marin Masnić.
RIJEKA: L. Lasić, Branković, Bradarić, Dorić, D. Lasić Srdoč, Jozić, Jurčević, Hrabrov, Pečenković. Trener: Velimir Liverić.




MARIN MASNIĆ, TRENER ZADRA


– Sportska sreća nam se na kraju vratila. Trebali smo uzeti sva tri boda, imali smo sve otvoreno, ali pad koncentracije i loš prijem na kraju četvrtog seta nije nam donio pobjedu jedan bod. I peti set smo počeli jako loše, jer smo se u prethodnom emocionalno ispraznili. Ipak, servisima Viduke, blokom Grubišića i ostalih momaka došli smo do pobjede. Nije bilo lako to izvući i čestitam igračima što su uspjeli. Lijepo je pobijediti četvrtu momčad prvenstva.