Gradski projekti često probijaju rokove!

Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Prije nekoliko dana u promet je puštena Ulica Dmitra Zvonimira nakon što su na njoj završili radovi uređenja sustava odvodnje u sklopu kojih su postavljene kanalizacijske cijevi, ali i priprema za plinovod. Ovi radovi su tri puta probijali predviđene rokove za dovršetak. Nakon gotovo četiri mjeseca radova ta je cesta uređena i puštena u promet, dok se radovi na crpnoj stanici nastavljaju i trebali bi biti gotovi do ljeta. Tada bi okolne zgrade trebale biti spojene na crpnu stanicu čime bi se onemogućilo ispuštanje fekalija u more. Ovo je samo jedan od primjera kad radovi koje po gradu investiraju Grad ili gradske tvrtke probijaju zadane rokove, a kao ekstremni primjeri svima su poznati Kazalište lutaka i Poliklinika, koji su svojevrsni simboli debelog probijanja rokova i povećanja troškova.

 - Svjesni smo da radovi na izgradnji sekundarnih kanalizacijskih mreža ne idu onim tempom kojim bismo mi željeli. Žao nam je što građani imaju probleme s dolaskom do kuća te s prometom po gradu. Ipak, postoji nekoliko razloga za produženje rokova radova, a najznačajniji je da radovi ovise o potpisivanju ugovora između Odvodnje i Hrvatskih voda, o čemu ovisi i brzina priljeva sredstava i početak radova, rekao je Darko Kasap dodajući da ovih dana Odvodnja, koja je investitor, treba potpisati ugovor s Hrvatskim vodama i za 2013. godinu čime bi se intenzivirali radovi.

Na pitanje postoji li mogućnost da Grad, odnosno gradska tvrtka koja je investitor, svojevrsnim penalima kazni izvođača ukoliko postoje kašnjenja u radovima.

 - Prilikom izvođenja radova određuje se tvrtka koja provodi nadzor i oni su odgovorni za praćenje rokova, kvalitetu radova i slično, objasnio je Kasap.

VIŠE U TISKANOM IZDANJU

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno