Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gradski projekti često probijaju rokove!

Autor: Anamarija Bilan

11.03.2013. 23:00
Gradski projekti često probijaju rokove!

Foto: Zvonko KUCELIN



Molimo građane za razumijevanje jer se ovi radovi izvode zbog njih. Naime, nakon završetka građani će imati mogućnost priključenja na odvodnju, imat će novi sloj asfalta na ulici, novu javnu rasvjetu i nogostupe, apelirao je Kasap na strpljenje građana


Prije nekoliko dana u promet je puštena Ulica Dmitra Zvonimira nakon što su na njoj završili radovi uređenja sustava odvodnje u sklopu kojih su postavljene kanalizacijske cijevi, ali i priprema za plinovod. Ovi radovi su tri puta probijali predviđene rokove za dovršetak. Nakon gotovo četiri mjeseca radova ta je cesta uređena i puštena u promet, dok se radovi na crpnoj stanici nastavljaju i trebali bi biti gotovi do ljeta. Tada bi okolne zgrade trebale biti spojene na crpnu stanicu čime bi se onemogućilo ispuštanje fekalija u more. Ovo je samo jedan od primjera kad radovi koje po gradu investiraju Grad ili gradske tvrtke probijaju zadane rokove, a kao ekstremni primjeri svima su poznati Kazalište lutaka i Poliklinika, koji su svojevrsni simboli debelog probijanja rokova i povećanja troškova.
 – Svjesni smo da radovi na izgradnji sekundarnih kanalizacijskih mreža ne idu onim tempom kojim bismo mi željeli. Žao nam je što građani imaju probleme s dolaskom do kuća te s prometom po gradu. Ipak, postoji nekoliko razloga za produženje rokova radova, a najznačajniji je da radovi ovise o potpisivanju ugovora između Odvodnje i Hrvatskih voda, o čemu ovisi i brzina priljeva sredstava i početak radova, rekao je Darko Kasap dodajući da ovih dana Odvodnja, koja je investitor, treba potpisati ugovor s Hrvatskim vodama i za 2013. godinu čime bi se intenzivirali radovi.
Na pitanje postoji li mogućnost da Grad, odnosno gradska tvrtka koja je investitor, svojevrsnim penalima kazni izvođača ukoliko postoje kašnjenja u radovima.
 – Prilikom izvođenja radova određuje se tvrtka koja provodi nadzor i oni su odgovorni za praćenje rokova, kvalitetu radova i slično, objasnio je Kasap.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU