Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Milanović poziva Jakovčića u Vladu

Autor: Zlatko Crnčec

11.03.2013. 23:00
Milanović poziva Jakovčića u Vladu

Foto: FAH



Premijer i šef SDP-a Zoran Milanović jučer je pozvao predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića da prihvati funkciju ministra turizma, te naglasio da će, ako na tu poziciju bude dolazio stručnjak, on osobno tražiti pogodnu osobu.
– Posao ministra turizma u velikoj je mjeri i prezentacijski, mada naravno i sadržajan. I baš zato smo uputili poziv gospodinu Jakovčiću da kao predsjednik stranke i u političkom izvršnom smislu slobodna osoba uđe u Vladu. A ako i postoje problemi u koordinaciji, što sam čuo u medijima, onda se oni potpuno izbjegavaju tako da su svi politički odgovorni ljudi u Vladi. Tako funkcioniraju moderne demokratske Vlade. To je mjesto dogovora i koordinacije. Mjesto na kojem se donose odluke, rekao je Milanović na konferenciji za novinare.
Dodao je da je Jakovčić bio župan, te da su on i njegovi suradnici “od Istre i napravili nekakav brend kojem treba odati priznanje”.
– I kada govorimo o kompetentnosti i ona postoji. A u politici je uz kompetentnost važan i karakter. I on je na odgovornim mjestima najvažniji. Karakter u smislu odlučnosti, ne samo u smislu morala, da se stvari za koje znaš da su dobre provedu čak i kada nisu popularne. To su samo neki od razloga zašto bi predsjednici stranaka trebali biti u Vladi. Gospodin Jakovčić sada to može. I to bih smatrao odgovornom reakcijom, rekao je Milanović. Dodao je da “ako iz redova stručnjaka budemo tražili ministra ja ću ga tražiti”.