Nije plus pet, ali jesu dva boda

Slika korisnika admin
Autor: 
Sebastian GOVORČIN
ŠEST GOLOVA - Ivan Buovac

Domaći su osvojili dva boda u važnoj utakmici, ali su propustili nadoknaditi minus četiri iz prvog dvoboja u Čakovcu (pobjeda Međimurja 30:26). Tomislav Šarić, trener Biograda, prije utakmice govorio je da od svoje momčadi očekuje pobjedu od najmanje pet golova razlike jer bi u tom slučaju Biograd bio u prednosti u odnosu na Čakovčane u slučaju istog broja bodova na kraju sezone. Činilo se da će se Šarićeva želja i ostvariti jer je njegova momčad u 49. minuti imala vodstvo 27:21. Gosti su, međutim, do kraja uspjeli ublažiti poraz nakon što su do 35. minuti držali utakmicu u egalu (16:16). S druge strane, ni u Biogradu ne trebaju biti sasvim nezadovoljni jer su sada na šest bodova od 12. mjesta i čvrsto drže ključeve ostanka u ligi u svojim rukama. Više od toga, što nije nadoknađen zaostatak iz Čakovca, domaće može zabrinuti to što je momčad u napadu prepuštena isključivo inspiraciji vanjske linije. Buovac, Duvnjak, Markić i Zorica dali su u tom dijelu maksimum, ali rukomet nije (samo) vanjska linija.

- Premda smo pobijedili u klasičnoj kvalifikacijskoj utakmici ne možemo biti zadovoljni igrom, kao niti činjenicom da su samo četiri naša igrača postigla golove. U prvom poluvremenu imali smo pogrešaka koliko nismo napravili u tri prethodne utakmice. Po onome što smo odigrali s Međimurjem i Dugim Selom u prošlom kolu primjetno je da smo u padu forme - smatra Šarić svjestan da njegova momčad treba mnogo bolja izdanja u preostalih osam kola.

Ostali rezultati 18. kola: Senj - H. dragovoljac 25:27, Crikvenica - Osijek 19:28, Županja - Umag 25:23, Moslavina - Dugo Selo 26:19, Matulji - Đakovo 29:21, Kozala - KTC 29:29.

Raspored 19. kola (16./17. ožujka): Umag - Biograd, Senj - Kozala, H. dragovoljac - Crikvenica, Osijek - Županja, Međimurje - Moslavina, Dugo Selo - Matulji, Đakovo - KTC.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno