Pjesma i ples trajali više od dva sata

Slika korisnika valentinam
GORAN KARAN ODUŠEVIO ZADARSKU PUBLIKU
Vagabundo bend je bio u sjajnoj formi večeras, ja sam bio dobre volje ali je publika ta koja je odlučila da ovo bude odličan koncert. Hvala im na tome, hvala i što su izdvojili neka sredstva u ovo današnje vrime i došli nas gledati u živo. To su nam najbolji prijatelji u Zadru, rekao je Goran Karan
Suzana BANDIĆ
Karan je pokazao izvrsne glasovne sposobnosti

Sa zadarskom publikom se nismo vidili jedno ozbiljno vrime za ozbiljan koncert. Vagabundo bend je bio u sjajnoj formi večeras, ja sam bio dobre volje ali je publika ta koja je odlučila da ovo bude odličan koncert. Hvala im na tome, hvala i što su izdvojili neka sredstva u ovo današnje vrime i došli nas gledati u živo. To su nam najbolji prijatelji u Zadru, rekao je Goran Karan nakon koncerta u zadarskom Arsenalu u petak navečer. A prije njega Zadrani su rekli svoje. Više od dva sata plesali su i pjevali u glas s omiljenim hrvatskim vagabundom prepoznatljivog glazbenog izričaja. I oni koji su u početku sjedili, na pjesmu Vagabundo ustali su na noge i više nije bilo sjedanja. Karan je nizao glazbene poslastice od Prozora kraj đardina, Lipa si lipa, Ne šalji lađe, Putujem tamo..., a svoje izvrsne glasovne sposobnosti pokazao je i izvedbom Malog mista, Malaguene Salerose i O sole mio. Od izlaska na pozornicu pa sve do kraja koncerta kad ga je publika čak dva puta zvala na bis splitski pjevač posvetio se publici i pokazao kako je tu srcem i dušom za njih.

- Ima li glazbenih želja, upitao je a kako je u zadarskom Arsenalu gostovao dan nakon Međunarodnog dana žena, prokomentirao je i to.

- Danas je dan nakon Dana žena. To je jako važan dan jer se tu more vidit jel šta ostalo, uvatilo se jučer. A dečki moji, meni vas je ža... izdržite još malo. Što ću vam ja. To je cijena, dobacio je onom malobrojnijem dijelu publike duhoviti i temperamentni Splićanin koji se glazbom počeo baviti još 80-ih godina XX. stoljeća. Danas iza sebe ima zavidnu karijeru. Poznat je po brojnim hitovima, ulogama u mjuziklima, ali i po humanitarnom angažmanu. Ostvario je zavidnu internacionalnu karijeru i osvojio nagrade na mnogim domaćim i međunarodnim festivalima, a pet njegovih albuma dostiglo je zlatnu, platinastu i dijamantnu nakladu. No Karan nije zaboravio svoje početke, prve korake u glazbenoj karijeri od kojih je one značajne napravio upravo u Zadru – na Zadarfestu.

- Za Zadar me vežu uspomene na dane kad sam se počinjao baviti glazbom. Kao pjevač grupe Big Blue s pjesmama Samo me čvrsto stisni za ruku i Kiša, dvaput sam nastupao na Zadarfestu. Zapravo, to mi je bio prvi nastup na festivalima uopće, a nakon toga, 1997., s pjesmom Uvijek čekam te, opet prvi, ali ovaj put solo nastup i prva nagrada za najbolje stihove. Godinu kasnije, pokojni barba Zdenko Runjić je s Nenadom Ninčevićem napisao Kazna mi je što te ljubim, i s tom pjesmom smo osvojili Zadarfest, prisjetio se Karan obećavši na kraju publici kako će uskoro ponovno doći u Zadar.

- Piva bi ja bolje večeras da znam. Eto, kad se dogodine ponovo vidimo, uvježbat ću se i biti bolji, dobacio je na kraju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)