Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kalmeta: Država može biti bolja, treba raditi na tome

12.03.2019. 13:53
Kalmeta: Država  može biti bolja,  treba raditi na  tome


HDZ Jasenice je svečanom sjednicom u Općinskoj vijećnici u Maslenici obilježio 29-godišnjicu osnutka i rada. Općinska  zgrada je podignuta za vrijeme ministarskog mandata Božidara Kalmete.
-Mi pripadamo velikoj obitelji HDZ-a i večeras obilježavao 29. obljetnicu stranke. Neki se pitaju zašto to obilježavamo. Skoro 900 godina  smo čekali dr. Franju Tuđmana i ono što smo stvarali, slobodnu, samostalnu i suverenu državu. Ako je Ante Starčević otac domovine, onda je  Tuđman otac države. Treba reći da država može uvijek biti bolja, ali mi  moramo raditi na tome, a temelje imamo, rekao je Kalmeta, izaslanik  premijera Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a, koji je posebno  pozdravio utemeljitelje stranke HDZ.


Načelnici napravili čuda
Pritom je dodao kako ne obilježavaju obljetnice da bi živjeli u prošlosti nego od prošlosti treba učiti i na tim temeljima treba osnaživati  stranku.
-Treba naglasiti kako nije lako u županijama u kojima je HDZ na  vlasti, jer sve se gleda kroz povećalo. Međutim, mi smo do sada pokazali kako znamo raditi i kako su naši načelnici napravili čuda od naših  općina. Naša Vlada radi na tome da se ojačaju jedinice lokalne samouprave. Hrvatska nije jaka koliko je jak Zagreb nego koliko je jaka naša  najslabija karika i zato uvijek ističem važnost policentričnog razvoja,  zaključio je Kalmeta poručivši da su stožerna, najjača i najveća stranka  u Hrvatskoj koja ima 30 posto potpore.
Ravnomjeran razvoj Zadarske županije, kazao je župan Božidar Longin, bila je glavna politička smjernica svih u HDZ-u.


Stabilnost, kontinuitet, zajedništvo
-Od županije koja je teško stradala u Domovinskom ratu, izrasli smo  u snažnu i naprednu regiju, a najviše to dugujemo političkoj stabilnosti  i kontinuitetu kroz sve ove godine, reći će Longin dodavši kako imaju  ljude s vizijom, ljude koji vole svoj kraj, ali ono što je najvažnije, zajedništvo koje je od njih napravilo pobjedničku opciju.
Kako je rekao Longin Zadarska županija napreduje krupnim koracima u što se uvjerio i predsjednik stranke i Vlade RH Andrej Plenković.
-Prije nekoliko dana posjetili smo projekte vrijedne gotovo milijardu i  pol kuna, a to je samo dio projekata, kako infrastrukturnih tako i gospodarskih, koji se trenutačno provode u Zadarskoj županiji. Zajedničkim snagama moramo raditi na razvoju naše županije i domovine,  kako bismo svim žiteljima omogućili bolji i sretniji život, istaknuo je.
U Zadarskoj županiji, kaže Longin, bilježe se rekordne brojke po pitanju zaposlenosti, a vesele ih i pozitivni gospodarski pokazatelji u cijeloj Hrvatskoj, za što su u velikoj mjeri zaslužne mjere i projekti hrvatske Vlade, predvođene HDZ-om.
-Ključ svakoga uspjeha je čovjek. Naša misija je, stoga, ulagati u čovjeka, prije svega u mlade ljude, jer je budućnost naše županije i naše  Hrvatske upravo na njima. Najbolja socijalna politika je, snažna gospodarska politika, zaključio je Longin.




Okupljanje, a ne razjedinjavanje
Nazočnima se obratio i Martin Baričević, prvi predsjednik HDZ-a  općine Jasenice i vijećnik tadašnje općine Obrovac, koji je proglašen  najuspješnijim županijskim predsjednikom Mladeži HDZ-a u Tuđmanovo doba
– Ovaj podvelebitski kraj je poznat po buri i HDZ-u koji je pobijedio  na svim dosadašnjim izborima, rekao je diplomirani kriminalist Martin  Baričević, općinski načelnik i prvi čovjek ovdašnjeg HDZ-a.
Ovdašnji domovi oslobođeni su u akciji Maslenica i otada traje proces obnove
-Nikada nismo imali ambulantu, nogostupe, crkvu, i mnoge druge  stvari koje danas imamo. Problema ima, ali radi se na tome da se oni  riješe. HDZ radi na okupljanju ljudi, a ne na razjedinjavanju, kazao je  Baričević i dodao:
-Pred nama su izbori za Europski parlament i mogu sa sigurnošću  reći da ćemo imati jedan od tri najbolja rezultata u državi, zaključio je  Baričević.
U zabavnom programu sudjelovao je tamburaški sastav Patrioti iz  Korenice.