Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ove godine na Festival vjenčanja dolaze 53 izlagača

12.03.2019. 14:43
Ove godine na Festival vjenčanja dolaze  53 izlagača


Industrija wedding, tema je ovogodišnjeg Festivala vjenčanja  koji će se održati 16. i 17. ožujka u Arsenalu. I ove godine organizator je  Udruženje obrtnika Zadar, uz partnerstvo Arsenala i Ilirije d.d. Prema  već ustaljenom rasporedu i ove godine će se kroz dva dana održati prezentacija hrane, u subotu slastičara, a nedjelju cateringa.


Humanitarne akcije
– U subotu ćemo imati prezentaciju slastičara i humanitarnu akciju za  Udrugu Cukrići, a u nedjelju prezentaciju sala za vjenčanja i humanitarnu akciju za Udrugu Cukrići. Novitet je da će mladencima moći dobiti  odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju, od toga kad trebaju rezervirati  salu, mogu li prilikom dogovora degustirati hranu, kada dogoviriti bend i  sve ostalo. Voditelj programa je Tamara Šoletić koji će ujedno komunicirati s izlagačima. Bukete cvijeća kroz reviju cvijeća će prezentirati Zadarski plesni ansambl s Martinom Ružić. Dugo smo se pripremali za festival, ne samo probama vjenčanica, već i video snimanjima. Snimali smo  na lokacijama Sv. Dominika i Sv. Nikole, ali i na najatraktivnijim zadarskim lokacijama, istaknula je Sanja Perković, a Ana Milin iz Udruženja  obrtnika Zadar je dodala kako će svi, koji žele probati slastice ili hranu  koju će pripremiti caterinzi i sale, moći ostaviti dobrovoljni prilog namijenjen za Udrugu Cukrići.
Pokrovitelji humanitarne akcije za Udrugu djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Cukrići Zadar su sljedeći izlagači: Fantazija, Mali  princ torte i kolači, Pastry shop L'orchidee, Redpoint, Tortica, Angelus  Catering, Konoba i catering Berekin, Catering Gušti&Wedding restaurant  Mirabilis, Ilirija d.d., Konoba Kamen, Sala za vjenčanja Flamingo, Sala za  vjenčanja Diamond, TH Catering – Turisthotel d.d., te Marina Dalmacija  d.o.o. – Beach Club Portos.


Modne revije
 Kroz oba dana održati će se modne revije vjenčanica i svečane odjeće.  Za razliku od prijašnjih godina ovaj put nas kroz oba dana čeka potpuno  ista revija.
– Modna revija će i u subotu i u nedjelju biti ista, a tema je Industrija  wedding. Za one mladence koji ne mogu doći u subotu biti će, dakle, prilika da pogledaju reviju u nedjelju i obrnuto. Pozivamo sve mladence da  dođu, ne samo popiti kavu, već usitinu proći kroz Festival. Jer, ovo je jedino mjesto na kojem će moći dobiti sve informacije na jednom mjestu,  istaknula je Sanja Perković iz agencije AMA, realizatora programa.
U subotu navečer, nakon modne revije, svi su pozvani na afterparty na  Ilirijinom event brodu Nada na Liburnskoj obali.
Na 12. Festivalu vjenčanja sudjeluje 53 izlagača, pretežno sa zadarskog  područja. No, tu su još i izlagači iz vukovara, Trogira, te nekih drugih dijelova Lijepe naše. Festival vjenčanja je, istaknuto je, također prilika za  festivalski popust koji nude svi izlagači, u izravnom dogovoru.
Kao i prethodnih godina za nagradnu igru za mladence se pobrinuo  pokrovitelj Turistička agencija Terra putovanja. Svi mladenci koji posjete  Festival i popune nagradni kupon/anketu mogu osvojiti putovanje u  Krakow-Brno-Bratislava, bisere srednje Europe. Sponzori Festivala su  Zadarska županija, Grad Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije,  Hrvatska gospodarska komora, Kazalište lutaka Zadar i Međunarodni  centar za podvodnu arheologiju u Zadru.