Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Suđenje Zrinku Perici odgođeno po treći put

12.03.2019. 12:36
Suđenje  Zrinku Perici  odgođeno po  treći put


Na Općinskom sudu u Zadru jučer je po treći put odgođeno  suđenje bivšem šefu Odjela kriminalističke policije PU zadarske, 50-godišnjem Zrinku Perici. No, ovoga puta nije riječ o Peričinom nedolasku,  već o tehničkim razlozima na sudu, kako nam je kazao sudac Ante Bačić  kojega smo pitali za razloge odgode, s obzirom da jučer ispred njegove  sudnice nije bilo niti okrivljenog niti njegova opunomoćenika.
Naime, Perica se na raspravi početkom prosinca prošle godine nije  pojavio na sudu, nakon čega je sudac Bačić donio odluku o raspisivanju  objave. To je značilo da će policija pronaći njegovu adresu i navesti ga da  se javi sudu, a ukoliko se sam ne javi, sljedi privođenje u istražni zatvor,  rečeno nam je tada na sudu.
Nova je rasprava zakazana za 21. siječnja, no ni tada se bivši šef Krima  nije pojavio na raspravi te je sudac kazao kako je okrivljenik podnio zahtjev da mu se dodijeli branitelj na teret poreznog sustava.
– Okrivljenik je nazvao i zatražio dodjelu branitelja, ali to je bilo 7. siječnja ove godine te odluka još nije donesena, stoga nemamo uvjete za  održavanje rasprave, zaključio je Bačić, zakazujući novu raspravu za siječanj.  
Ostaje čekati iduće ročište na kojemu bi Perica trebao iznijeti obranu  po optužnici koja ga tereti da je državu oštetio za 41.083,26 kuna. Kao što  je poznato, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru Perici stavlja na teret  da je počinio kazneno djelo prijevare u razdoblju od veljače 2003. do  veljače 2012. godine u Benkovcu i Zadru s ciljem da se u znatnoj mjeri  materijalno okoristi nepripadnim ostvarenjem prava na uvećani osobni  odbitak i priznavanjem olakšica za uplaćene premije za dopunsko  zdravstveno osiguranje te nepripadnom isplatom naknade za troškove  međumjesnog javnog prijevoza koji nisu stvarno bili izvršeni. Ističu kako  je koristio činjenicu da od rođenja ima prijavljeno prebivalište u mjestu  koje se nalazi na području posebne državne skrbi druge skupine, a svjestan da stvarno s obitelji živi u kući koja je bila u vlasništvu njegovog punca u drugom mjestu na području posebne državne skrbi treće skupine,  navodi se u optužnici.
Inače, Perica je zbog svega ovoga u svibnju 2015. godine suspendiran s  dužnosti načelnika Krim-odjela, a javnost bi uskoro trebala saznati je li  kriv za kazneno djelo prijevare ili nije.