Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

KARLO BUTIĆ: “Nadam se da ćemo uskoro ponovno pričati o nogometu”

12.03.2020. 11:52


Zadranin Karlo Butić igrač je Cesene, člana Serie C i nogometni kruh zarađuje na Apeninskom poluotoku. Kao što je poznato Italija je trenutačno najpogođenija država Europe po pitanju koronavirusa koji brine svakog žitelja planete Zemlje. Sva sportska i kulturna zbivanja u Italiji su stopirana, pa tako i nogometna prvenstva. Za sada je Talijanski nogometni savez 3. travnja odredio kao datum kada bi se ponovno moglo razmatrati hoće li se sezona nastaviti. Karlo Butić, bivši igrač NK Zadra, koji je u tada senzacionalnom transferu 2016. prešao u talijanski Inter, već dva tjedna izvan je nogometnih zbivanja. Podsjetimo, Butić je nakon prelaska u Inter igrao za njihovu drugu momčad u Primaveri (razvojna liga), da bi nakon godinu dana i osam postignutih golova prešao u Torinu. Nakon toga posuđen je Ternani, Arezzu i konačno je ove sezone došao u Cesenu. Igra odličnu sezonu i trenutačno je u 27 nastupa postigao 11 golova. Nažalost, zbog virusa koji hara Italijom sve je stopirano i Karlo s nestrpljenjem čeka nastavak sezone.


Nema panike
– Nema panike, ali definitivno u ovome trenutku nije najugodnije na Apeninskom poluotoku – kazivao je Karlo Butić kada smo ga dobili u njegovom domu u Ceseni.
– Već dva tjedna ne igramo utakmice i ne treniramo. Obustavljene su sve nogometne aktivnosti, a od liječničke službe u klubu smo dobili preporuku da što manje izlazimo, samo u najnužnijim situacijama. Sva prvenstva i natjecanja u svim sportovima zaustavljena su do 3. travnja kada će se ponovno odlučivati o tome hoće li i na koji način sezona biti nastavljena. Cijela Italija je u »crvenoj zoni« i sport je jednostavno u drugom planu.
Možete li se u ovome trenutku slobodno kretati gradom i ima li policije i vojske na ulicama Cesene?
– Preporuča se da što manje izlazimo, samo do dućana po namirnice i to je to. U Ceseni je za sada zabilježeno samo pet slučajeva koronavirusa, pa nema panike i ulice nisu potpuno prazne. Međutim, policija je na ulici i kontrolira kretanje ljudi iako mene za sada nisu zaustavljali. Vojske za sada nema na ulicama. Većinom vrijeme provodim u stanu s djevojkom i gledam da što manje izlazimo u grad i na taj način se što manje izlažemo mogućnosti zaraze.
Jeste li razmišljali o povratku u Hrvatsku, tj. Zadar?


Ostanak u Italiji
– Jesmo, ali smo u ovome trenutku odlučili da je pametnije ostati u Italiji. Mi smo testirani i nismo zaraženi, ali ne želimo ni na koji način kao eventualni prenosnici virusa dovesti naše najmilije u opasnost. Zato do daljnjeg ostajemo u Ceseni. Svi se nadamo da će koronavirus uskoro postati stvar prošlosti i da ćemo nastaviti normalno živjeti. Nadam se da uskoro nećemo više pričati o tome, već o nogometu.
Sezona u Ceseni za vas je u dosadašnjem dijelu bila vrlo dobra.
– Istina, u 27 kola zabio sam 10 pogodaka. Tome valja pridodati još jedan pogodak u kup natjecanju. Odlično mi je u Ceseni gdje sam na posudbi iz Torina s kojim još dvije sezone imam ugovor. U svakom slučaju nemam se što žaliti po pitanju nogometne karijere, ozljede me zaobilaze i nadam se da ću kada prođe ova pošast s koronavirusom nastaviti gdje sam stao u prije toga – kazao nam je na kraju razgovora Karlo Butić.